Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Ik voel me te jong om mama te zijn, en te oud om jong te zijn

Elvira, 17

Ik was 16 toen ik zwanger werd, 17 toen Axelle geboren werd. Pas op vijf en halve maand ben ik te weten gekomen dat ik zwanger was. Toen ik beviel kon ik het echt niet geloven. Ik heb het niet gemakkelijk.

Ik ben gestopt met school en ben nu aan het werk als schoonmaakster. Ik woon bij mijn moeder en tijdens de week gaat mijn dochter naar een internaat. Ik mis haar enorm. Maar ik ben aan het opbouwen. Eerst centjes verdienen, dan een huis vinden. Als dat in orde is kan Axelle altijd bij mij zijn.

Een baby? Daar zijn ze echt niet mee bezig. Met andere jonge mama's is dat anders.

Sinds ik een kind heb ben ik veel vrienden kwijtgeraakt. Dat is normaal hé. Mijn leeftijdsgenoten willen uitgaan en zich amuseren. Een baby? Daar zijn ze echt niet mee bezig. Soms voel ik me te jong om mama te zijn, en te oud om jong te zijn. Alsof ik nergens meer bij hoor. Daarom ben ik blij dat TEENS van Lejo bestaat. Met andere tienermoeders is het anders. Die begrijpen mij, ze zitten in hetzelfde schuitje.

In het begin deed ik alsof mijn dochter mijn zusje was. Het was zo moeilijk om mezelf als moeder te zien. Dankzij de andere jonge mama’s is dat veranderd.

* Elvira is een verzonnen naam

Wil je graag andere jonge mama's leren kennen?

Wij helpen je graag verder! Neem een kijkje op deze pagina voor alle mogelijkheden.