Skip to main content
Gewijzigde openingsuren in de zomermaanden: de farafoon is enkel in de voormiddag geopend, de farachat op maandag- en vrijdagnamiddag. Verder blijven we bereikbaar via mail of via (video)gesprek. Contacteer ons voor een afspraak!

Zwanger na verkrachting. Wat nu?

Ongepland zwanger zijn na een verkrachting is waarschijnlijk het laatste waar je aan had gedacht. Naast je gevoelens rond het misbruik, word je ook geconfronteerd met gevoelens rond de zwangerschap. Het kan erg verwarrend zijn om al deze emoties door elkaar te voelen.

Seksueel misbruik kan een groot effect hebben op je zelfvertrouwen. Daardoor wordt het maken van een keuze nog moeilijker.
Bovendien vind je het misschien helemaal niet zo makkelijk om hierover een gesprek aan te gaan. Mogelijk is er nog niemand op de hoogte van het seksueel misbruik en maakt dit de stap extra groot. Of misschien ben je wel bang voor de eventuele reactie van de dader wanneer je iemand in vertrouwen neemt.

Al deze gevoelens zijn heel normaal, maar weet dat je er niet alleen voor hoeft te staan. 

Het is belangrijk om zo snel mogelijk te weten te komen hoe ver je zwangerschap al gevorderd is. Daarvoor moet je naar een huisarts of gynaecoloog gaan. Eens je weet hoe ver je zwangerschap gevorderd is heb je verschillende mogelijkheden:

  • De zwangerschap afbreken dmv een abortus
  • De zwangerschap behouden en het kindje zelf opvoeden
  • De zwangerschap behouden en het kindje afstaan ter adoptie
  • De zwangerschap behouden en pleegzorg contacteren zodat je kan wennen aan het ouderschap
Praat erover!

Durf je er met niemand over praten? Weet dat je bij ons terecht kan via chat, telefoon of mail. Dat kan anoniem als je dat wil. 
Je mag natuurlijk ook langskomen voor een gesprek.