Skip to main content

Ik verwacht een kind van hem, na die vreselijke herfstavond

Sofie, 26

We kenden elkaar via gemeenschappelijke collega’s. Een klikje die regelmatig samen wat gingen doen buiten de werkuren. We besloten samen af te spreken zonder de anderen erbij. Niet dat er al meer was, maar ik wilde het wel een kans geven iets te laten groeien. Die avond veranderde mijn leven voorgoed. 

We gingen wandelen. Het was een koude, natte herfstdag, maar langs het water lopen samen was gezellig. We gingen van het pad af om meer in het bosgedeelte te kunnen gaan wandelen. Het werd al erg vroeg donker. Plots -het leek uit het niets te komen- bleken mijn plannen om eventueel iets te laten groeien tussen ons niet wederzijds. Hij wilde seks, ik niet. Maar daar hield hij geen rekening mee. Wat was nu de beste reactie: blijven tegenvechten of het zo snel mogelijk allemaal laten passeren om hier zo snel mogelijk weg te geraken? 

Ik besliste niks, maar mijn lichaam zelf gaf het op en verlamde.

Een maand later ontdekte ik dat ik zwanger was. En nu?!

Duizend en één vragen gingen door me heen… Moet hij het weten? Moet ik een abortus doen? Moet ik het houden? Wat moet ik aan anderen vertellen? 

Ik maakte een afspraak met de huisarts, om zeker te zijn. Ik was amper een paar dagen overtijd, misschien komt het nog en is de test vals positief. Bloedonderzoek bevestigde echter de test: ik verwacht een kind, van hem, na die vreselijke avond. Ik bracht hem op de hoogte en hij liet weten dat hij er niets mee te maken wilde hebben: nu niet, binnen 9 maanden niet en ook niet als het 15 is en er zelf naar vraagt…

Mijn leven als 26-jarige dat zo op de rails lag, dreigde volledig te ontsporen. Ik twijfelde en maakte oneindig veel overwegingen. Uiteindelijk koos ik om het kindje te houden, om alleenstaande mama te worden. Ik voelde dat het welkom was, dat het zijn of haar eigen mensje ging worden, los van hoe hij/zij is ontstaan.

Het was, is en zal altijd een uitdaging zijn, maar de liefde kon vanaf nu beginnen groeien.
Sofie
Zwanger na seksueel geweld

Maakte je iets gelijkaardigs mee? Werd je zwanger na een verkrachting en weet je niet wat doen? Fara is er voor je. We bieden een luisterend oor en begeleiden je bij het maken een keuze en de verwerking daarvan. We oordelen niet en als je wil kan je anoniem blijven. 

* Sofie is een schuilnaam

** afbeelding freepik