Skip to main content

Ik ben seksueel misbruikt en zwanger, vertel ik het iemand?

Je vindt het misschien niet zo makkelijk om hierover te praten. Mogelijk is er nog niemand op de hoogte van het seksueel misbruik en maakt dit de stap extra groot. Of misschien ben je wel bang voor de eventuele reactie van de dader wanneer je iemand in vertrouwen neemt.

De meeste vrouwen in jouw situatie voelen teveel schaamte om met hun verhaal naar buiten te komen. Ze hebben angst om niet geloofd te worden of schrik voor de schande die ze denken over zichzelf en hun familie uit te roepen. Ook al wordt het vaak stil gezwegen, toch komt zwangerschap na verkrachting vaker voor dan je denkt: een op de twintig vrouwen die werden verkracht, wordt als gevolg hiervan zwanger.

Al deze gevoelens en gedachten zijn heel normaal, maar je hoeft hier niet alleen mee te blijven.
Fara is er voor je. We kunnen je (anoniem) ondersteunen en houvast bieden in het moeilijke beslissingsproces dat je mogelijk te gaan hebt. Daarnaast kunnen we verwijzen naar de juiste instanties waar je terecht kan voor extra hulp, moest je hier nood aan hebben.

Contacteer Fara, anoniem als je dit wenst.
Zorgcentra seksueel geweld

Een Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) is een dienst in een paar ziekenhuizen waar elk slachtoffer van seksueel geweld terecht kan, op gelijk welk uur, op gelijk welke dag. Er is een zorgcentrum in UZ Gent, UMC St Pieter Brussel, UMC Luik. Op de site van seksueelgeweld.be kan je ook chatten of vragen waar je naartoe kan.