Skip to main content

30 jaar Fara: Bekijk de lezing van Dirk De Wachter

Blog

Op donderdag 20 mei gaven we de aftrap aan ons feestjaar. We deden jullie een gratis, online lezing van Dirk De Wachter cadeau! Om nog lang te kunnen nagenieten en om ons te blijven inspireren, kunnen jullie deze hier herbekijken!

En wat hebben we inderdaad met zijn allen genoten van deze avond!

Voor ons als team was het, na een hele lange periode van telewerken en digitaal vergaderen, in de eerste plaats een verademing om elkaar te kunnen terugzien. Ook al moest het allemaal op veilige afstand en coronaproef. We hebben allemaal nood aan de streling van de ander, zoals Dirk De Wachter het zo mooi verwoord en hoewel we elkaar nog niet konden knuffelen, was de fysieke nabijheid toch ongelooflijk waardevol. 

Los daarvan zijn we altijd heel erg dankbaar als we ons mogen laten voeden door inspirerende woorden, persoonlijkheden, activiteiten... Het pleidooi voor goede zorg dat we op deze avond hoorden, sluit helemaal aan bij hoe wij als Fara-medewerkers aanwezig proberen te zijn voor onze cliënten. Blijven staan, ook en vooral als het moeilijk is. Onze eigen machteloosheid, maar vooral ook die van onze cliënten, dragen. Bijdragen aan een maatschappelijk discours dat meer ruimte geeft om ons te verhouden tot (niet te laten leiden door) het 'noodlot'. 

Het was zalvend en reflecterend eigenlijk een geschenkmoment voor elkeen...een avond om te koesteren en nog heel lang mee verder op pad te nemen, waar we ook mogen belanden of waar de weg ons zal brengen.
Anne - deelnemer

Ons mogen laten onderdompelen in de prachtige locatie van Café Local en laten leiden door de professionele ondersteuning van de technische crew, voelde - na een jaar van professioneel prutsen met nieuwe online middelen - als een absoluut godsgeschenk. 

Maar bovenal zijn we dankbaar om voor zo'n bijzondere organisatie als Fara te mogen werken. Eentje die uitdaagt, inspireert, groeikansen geeft, maar die ons vooral dag in dag uit de kans geeft om zinvol werk te doen. Op naar de volgende 30 jaar!

Silke Brants

Stafmedewerker Fara

21 mei 2021