Skip to main content
Door thuiswerk icm. quarantaines zijn we niet altijd vlot bereikbaar via telefoon. Geraak je niet meteen binnen? Spreek een voicemail in of stuur een mailtje naar vragen@fara.be

Welke complicaties zijn er mogelijk na abortus?

Op lange termijn hou je zelden complicaties over van een abortus. Zeker als deze in een erkend abortuscentrum uitgevoerd werd. Vlak na de abortus kan je last hebben van oa. heftig bloedverlies.

Na de behandeling, zowel bij de abortuspil(len) als bij een curettage, kan je de eerste dagen last hebben van normale verschijnselen, zoals:

  • Bloedverlies en/of krampen
  • Buikpijn of rugpijn
  • Temperatuursverhoging
  • Emotionele instabiliteit
  • Diarree of misselijkheid

Zwangerschapssymptomen (vb. misselijkheid, pijnlijke borsten…) verdwijnen meestal na enkele dagen.  Na een paar weken wordt een nazorg-consult bij een arts ten sterkste aangeraden.

Mogelijke complicaties zijn zeer hevig bloedverlies. Consulteer dan zeker een arts. Een nieuwe curettage kan nodig zijn om eventueel achtergebleven weefsel te verwijderen. In uitzonderlijke gevallen kan de baarmoeder beschadigd zijn. Dit kan operatief hersteld worden in het ziekenhuis.

Geen seks

Omwille van infectiegevaar raden de meeste abortuscentra aan om de eerste 2 weken na een abortus geen geslachtsgemeenschap te hebben.