Skip to main content

Het was snel duidelijk dat abortus de enige optie was

Letitia, 33

Eigenlijk heb ik weinig getwijfeld. Zwanger zijn van die man kon echt niet. Het zou zoveel levens overhoop halen. 

Ik kwam mijn oude schoollief tegen na 15 jaar en het klikte meteen weer zo goed als vroeger. Té goed.

Ik ontdekte mijn zwangerschap na acht weken. Mijn leven was ook zo druk: werk, gezin, naaiclub. En mijn minnaar. Ik ben er niet trots op. Ik kwam mijn oude schoollief tegen na 15 jaar en het klikte meteen weer zo goed als vroeger. Té goed. Ik hoef er geen tekening bij te maken, van het een kwam het ander. 

Ik ben gelukkig met mijn gezin. Maar de sleur na al die jaren was erin gekropen. De verleiding was te groot. En toen bleek ik zwanger. Het klinkt raar, maar daardoor besefte ik wat ik eigenlijk aan het weggooien was: ik zou mijn man en gezin nooit kwijt willen. 

Ik heb gebroken met mijn minnaar en heb meteen een afspraak gemaakt in het abortuscentrum. Niemand weet er van. Het was voor mij heel snel duidelijk dat abortus de enige optie was. Ik voelde ook geen band, ik voelde me niet zwanger. Voor de morning after pil was het veel te laat natuurlijk. 

Spijt heb ik er niet van. Die zwangerschap had zoveel levens overhoop gehaald. Wel voel ik me... dom. Ik ben 33, ik weet echt wel hoe condooms en de pil werken. Ik voel me ook schuldig naar mijn man toe, maar ik voel dat ik door deze ervaring extra koester wat ik al heb.

* Letitia is een fictieve naam

Heb je vragen over abortus?

Als je ongepland zwanger bent is abortus een mogelijkheid. Op deze pagina vind je een antwoord op al je vragen.