Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Abortus in het buitenland

Als je langer dan 12 weken zwanger bent (of langer dan 14 weken na de eerste dag van je laatste menstruatie) dan kan je terecht in het buitenland voor een abortus. 

Nederland

  • In Nederland is een abortus in sommige klinieken mogelijk tot 22 weken zwangerschap. Dit geldt ook voor een zwangerschapsafbreking om medische redenen.
  • Er is geen wachttijd. Dit betekent dat je onmiddellijk een afspraak voor de ingreep kan maken.
  • Je kan een doorverwijzing krijgen via een abortuscentrum in België. Een doorverwijzing is echter niet verplicht, je kan ook zelfstandig een afspraak maken. 
  • Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je in Nederland toestemming van je ouders nodig. 
  • Meer informatie over een abortus in Nederland vind je via volgende websites:

Wereldwijd

Een overzicht van de abortuswet en -klinieken per land vind je op de site van Women On Waves

 

! Let op, je krijgt een abortus in het buitenland niet terugbetaald. Het is dus heel wat duurder.

Abortusbuddy in Nederland

Een abortusbuddy begeleidt je van en naar de kliniek, zodat je niet alleen bent en de eventuele spanning rondom de afspraak niet alleen hoeft te dragen. Gratis, met respect voor jouw keuze, naar de abortuskliniek in Nederland.