Skip to main content

Een Real Care Baby is toch geen echt kind?!

Een Real Care Baby is zeker niet hetzelfde als een echt kind. Maar het geeft wel een goed beeld van het effect van 'zorgen voor een pasgeboren baby' op je dagelijkse gewoontes, de impact of je routine, op je relatie, op jezelf. Het kan je een idee geven van je draagkracht, van de ondersteuning die je nodig hebt vanuit je omgeving.

Het blijft natuurlijk een pop, die geen lichaamstemperatuur heeft, niet kan lachen zoals een echte baby of ook niet zo zacht aanvoelt.

Wat de Real Care Baby wel kan is aandacht en zorg vragen zoals een echte baby. Zo begint ze regelmatig te huilen (ook 's nachts), laat ze boertjes of begint ze te kirren om aandacht te vragen. De oefenbaby vraagt om een serieus engagement van de ontlener. De programma’s die worden ingesteld zijn gebaseerd op de noden van echte baby’s. De mate waarin de oefenbaby zorg vraagt is daardoor vergelijkbaar met een echt kind!

Laat je inspireren door verhalen van anderen die de oefenbaby reeds ontleenden. Lees hier het verhaal van Lieselot, een jonge vrouw met een fysieke beperking of Astrid, een toekomstige jonge mama.

Ben je benieuwd?

Contacteer ons gerust om de oefenbaby een keer te ontlenen.