Skip to main content

Waarom een zwangerschapsbuik huren?

Een aantal argumenten om je te overtuigen onze zwangerschapsbuik te ontlenen! 

1. Ervaar hoe het voelt zwanger te zijn

 • Bij een zwangerschap verandert je lichaam. Huur je onze zwangerschapsbuik, dan heb je plotsklaps een hoogzwangere buik én boezem om dragen. We vullen je buik met een waterkruik, zodat hij net zoveel weegt als een doorsnee hoogzwangere buik (13 kg). Zo ervaar je hoe sterk je lichaam op 9 maanden tijd veranderen zou.
 • We lenen je er een ruim (borstvoedings)t-shirt bij om erover aan te trekken. Ervaar hoe mensen reageren op je bolle buik die echt lijkt. Misschien vind je het wel fijn dat mensen je proficiat wensen, vragen wat het worden zal en hoe je je voelt, … kortom aandacht geven? Misschien vind je het minder leuk als ze je aanstaren, ongepaste vragen stellen, commentaar geven of ongevraagd je buik aanraken.
 • Onze zwangerschapsbuik confronteert je zowel met de lusten als met de lasten van het zwanger zijn. Probeer maar eens je veters te binden of een aantal verdiepingen in een traphal naar boven te stappen. Bovendien zit er bij onze buik een knelband om rond je middel te binden met balletjes die je druk geven, net alsof je baby op je maag duwt en je ademhaling bemoeilijkt.
zwangerschapsbuik
zwangerschapsbuik

2. Ervaar het eventuele verschil tussen je zwangerschapswens en je ouderschapswens

Kinderwens bestaat uit verschillende laagjes en – ingeschatte - beleving van zwangerschap en ouderschap maken er onderdeel van uit. Je schat in hoe het zou zijn voor je, hoe het zou voelen. Ook hier kan je ervaringsgericht in leren. Je zwangerschapswens valt niet noodzakelijk samen met je wens om het moederschap zelf op te nemen.

Ervaar eerst hoe het is om zwanger te zijn met onze zwangerschapsbuik, ervaar dan hoe het is om ouder te zijn in zorg voor onze Real Care Baby. Ervaar tenslotte of ze in elkaars verlengde liggen voor jou of dat dat net helemaal anders voor je is.

“ Het was fijn om mijn buik te omarmen alsof er een kleintje inzat;te ervaren dat anderen lief voor je zijn. Maar de klok rond zorgen voor een baby is vermoeiend en ik vond het eigenlijk minder leuk dan gedacht."

3. Overtuigd? Maak een afspraak!

Prijskaartje?  

 • €40 voor ontlening voor maximum 1 week (€15 sociaal tarief)
 • €150 waarborg

Hoe ontlenen?

 1. Maak een afspraak bij Fara
 2. Kom de zwangerschapsbuik ophalen
  • Een Fara-medewerker legt je uit hoe je de buik aandoet en geeft tips om je ervaring te verrijken;
  • Je overloopt samen het ontleningscontract, doet de betaling - bij voorkeur cash of via Payconic - en overhandigt de waarborg;
  • Desgewenst krijg je een betalingsbewijs of factuur.
 3. Breng de zwangerschapsbuik terug, max. 1 week later
  • Breng je deze in dezelfde staat terug, dan krijg je je waarborg integraal terug.
Fara collega Kirsten test de zwangerschapsbuik uit!

Hoe zou het voelen om zwanger te zijn? Zou het zo leuk zijn als het lijkt? Zou ik waggelen zoals sommige hoogzwangere vrouwen? En zouden mensen zonder gène schaamteloos mijn buik aanraken? Lees hier de ervaringen van Fara collega Kirsten met de zwangerschapsbuik.