Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Baby Fenna op bezoek!

Heidi, 38 jaar

Op donderdag 23 augustus kwamen Heidi en haar dochter, Ines, langs om de Real Care Baby uit te lenen. De baby kreeg de naam Fenna. Samen zagen ze het als hun project om enkele dagen voor hun baby te zorgen. 

We waren heel nieuwsgierig en het was zoals we verwacht hadden, de Real Care Baby is zoals een echte baby. Je kan ze niet aan - en uitschakelen wanneer jij het wil. Ze is ingesteld via een computerprogramma en doet wat een baby normaal ook zou doen. De geluiden zijn levensecht. Wat zou ze nodig hebben? Een flesje? Is het een huilbui? Moet ze een boertje laten of wil ze enkel getroost worden? 

De Real Care Baby is echt zoals een echte baby. Je kan ze niet aan- en uitschakelen wanneer jij dat wil.
Heidi, 38 jaar

De baby was ingesteld van donderdag 13u tot zondag 9u... Tijd om er volledig voor te gaan! Ines deed de dagdienst en ik de nachtdienst. Taakverdeling en rust vonden we heel belangrijk. 

De eerste dag hebben we de tijd genomen om Fenna te leren kennen. Door dit te doen waren we al een stap verder. Zo hadden we ook na een tijdje alles vlot binnen handbereik. De namiddag verliep vlot. Maar dan kwam de avond eraan... Een huilbui of wat ongemakkelijke krampjes. Wat zou het zijn? We waren volop bezig met Fenna, tussenin bijna niets anders. De nacht verliep een beetje zoals verwacht, maar toch best vermoeiend. Fenna had namelijk om de 2 à 3 uur zorgen nodig. 

Op de dagen die volgden probeerden we haar regelmaat te behouden en zo goed mogelijk voor haar te zorgen. Op zaterdag zijn we zelfs even samen boodschappen gaan doen! Spannend was dat! We kregen ook vaak bezoek. Ze wilden allemaal Fenna zien en hoe Ines, mijn dochter, ervoor zorgde. Ook dit was vermoeiend! Net zoals dat je zelf pas bevallen bent, hou je ervan dat de mensen je wat tijd geven. 

We kregen vaak bezoek. Ook dit was vermoeiend! Net zoals dat je zelf pas bevallen bent, hou je ervan dat de mensen je wat tijd geven. 
Heidi, 38 jaar
Ines en baby Fenna
Ines, Heidi haar dochter (13 jaar), en baby Fenna.

Op zondagochtend hebben we nog kort even van Fenna genoten. Want om 9u werd ze uitgeschakeld. Een zucht van opluchting, hebben we dit goed doorstaan? Maar toch ook enkele traantjes van verdriet. We moeten afscheid nemen! Op maandag hadden we opnieuw een afspraak bij Fara om te overlopen hoe we het gedaan hebben. Geslaagd met glans! Wow, dit hadden we niet verwacht! Want de pop is echt wel gevoelig, net zoals een echte baby. Wat zijn we trots! 

Wij vonden dit een schitterende ervaring! Zowel voor mijn dochter Ines, die graag later in de verzorging met baby's wil werken, als voor mijzelf. We zijn heel blij dat we samen in dit project gestapt zijn. Want voor ons wat het héél leerrijk! 

Wil je ook graag voor de Real Care Baby zorgen?

Dat kan! Je kan 'm bij Fara uitlenen. We nemen graag de tijd om samen met jou de Real Care Baby te ontdekken.