Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Opnieuw zwanger na een zwangerschapsafbreking?

We merken dat vrouwen en koppels die zwanger worden na een zwangerschapsafbreking omwille van een prenatale diagnose niet meer zo onbevangen zwanger kunnen zijn als voordien.

  • Wees je ervan bewust dat je wellicht eerder op een broze dan een roze wolk vertoeven zal. Hier hoef je niet alleen door te gaan, laat je tijdig bijstaan door je omgeving of door hulpverleners.
  • Angst voor nieuw verlies is normaalVoor sommigen gaat deze angst meer liggen wanneer de termijn verstreken is waarop ze vorige keer slecht nieuws kregen, of na een nieuwe NIPT of vruchtwaterpunctie die dit keer geen afwijking toont. Voor anderen duurt de onzekerheid en angst tot op het einde van de zwangerschap. Zij zijn pas gerust wanneer ze een gezond, levend geboren kindje in hun armen kunnen sluiten.
  • Uitkijken naar de komst van je ‘regenboogkindje’ kan je helpen om je verlies te dragen en te verwerken.
  • Gemis en verlangen kunnen en mogen samen gaan. Laat je omringen door mensen, zowel in je eigen omgeving als professioneel, die je vertrouwt en waarbij je je hart en hoofd mag luchten.
Fara is er voor je

Je bent welkom voor een luisterend oor, we gaan hier graag samen met je door.

Wolk in mijn hoofd

Website rond psychische problemen tijdens de zwangerschap en na de bevalling