Skip to main content

Abortusverwerking: individuele begeleiding

Heb je het moeilijk na je abortus? Je kan bij Fara terecht voor individuele begeleiding. 

Als je het moeilijk blijft hebben, of als je het gevoel hebt dat het steeds erger wordt, dan is dat teken dat je er zelf niet uit geraakt.
Laat je dan helpen door professionele hulpverleners.

Ook mannen zijn welkom voor begeleiding. We luisteren, bieden steun en zoeken samen uit hoe je met deze abortuservaring kan omgaan. 

Begeleiding bij Fara

Fara is er voor je. We bekijken samen wat jij nodig hebt om je abortus te verwerken. 

  • Je kan bij ons terecht voor een luisterend oor via telefoon, chat of mail.
  • We bespreken of een individuele begeleiding jou zou kunnen helpen.
  • De gesprekken gaan door in onze gespreksruimte in Heverlee of online. 
Zijn woorden "na al die jaren heb jij dit niet verwerkt" deden me instorten en diezelfde avond heb ik een mail gestuurd naar Fara. Een aantal dagen later zat ik al op hun zetel te praten. De beste beslissing die ik in 8 jaar genomen heb.
Elina, 25

Doorverwijzing

Graag face-to-face begeleiding maar is Heverlee te ver voor je? We hebben een extern verwijsnetwerk van rouw- en psychotherapeuten. Contacteer ons, we verwijzen je door naar een therapeut met ervaring in onze thema’s, dichter bij jou in de buurt.

Abortusverwerking in groep

Uit ervaring weten we dat het ook helpend kan zijn om je verhaal te delen met anderen die hetzelfde meemaakten. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten voor mensen met een abortuservaring. 
Heb je interesse? Bekijk dan zeker onze kalender voor het groepsaanbod!

Kom je uit Nederland? Dan verwijzen we je warm door naar de gespreksgroep na abortus georganiseerd door het Humanistisch Verbond. Voor meer info klik hier.

"Ruim twaalf jaar na mijn abortus ervaring nam ik contact op met Fara vzw, op zoek naar raad om hoe om te gaan met het immense schaamte- en schuldgevoel dat doorheen al die jaren groeide. Ik ging in gesprek met de medewerkers en koos ook voor lotgenotencontact. Door het oprechte begrip en de warme gedragenheid kon ik met meer mildheid naar mezelf en mijn keuze van indertijd kijken. Dat hielp me om het schuld- en schaamtegevoel om te buigen naar een gevoel van acceptatie en mezelf weer graag te zien. De gedachte dat ik dit eerder had moeten doen, ebt weg doordat ik nu wel vanuit liefde die verbinding met mijn kindje kan aangaan. Een puur gevoel dat me moed en zachte kracht geeft: "Wat je in je hart draagt, raak je nooit kwijt." Dankbaar voor de steun en gedragenheid van Fara vzw!"

Irene, 45