Skip to main content
We ondervinden helaas wat problemen met onze telefoon. Kan je ons niet telefonisch bereiken? Stuur dan een berichtje naar vragen@fara.be en dan bellen we je zo snel mogelijk zelf op.

Zelfhulp: geheime Facebookgroep

Fara beheert een geheime Facebookgroep ‘Bondgenoten’. De groep is bedoeld voor mensen met een abortuservaring om psycho-sociale redenen. 

Het is een online ontmoetingsplek om uit te wisselen over beleving en betekenisgeving in woord en beeld. Je vindt er:

 • getuigenissen
 • boekentips
 • inspiratie rond symboliek
 • aankondigingen van evenementen zoals een gespreksavond, groepschat of boekbabbel
 • thema-gerelateerde artikels
 • ... 

Binnen deze groep is er een subgroep ‘Zwanger/ouder na abortus’. Deze is enkel toegankelijk voor Bondgenoten die zwanger zijn na hun abortuservaring of voorheen of nadien moeder of vader werden. Dit kan ook als co-ouder van stiefkinderen zijn. Uitwisseling rond zwangerschap en ouderschap kan hier vrijuit aan bod komen.

Doel van de groep

Fara faciliteert contact met mensen die hetzelfde doormaakten om (h)erkenning te vinden en om je een stukje verder op weg te helpen in je verwerkingsproces, om je kwetsbaarheid te helpen omzetten in (veer)kracht. We hopen jullie samen te brengen zodat je steun kan hebben aan elkaar.

Ik ben zelf pas lid van deze groep en heb al zoveel herkenbare dingen gelezen. Ik heb ontdekt dat ik niet alleen ben, met mijn angsten, schuldgevoelens, verdriet, leegte...
Leen, 31

Discreet

Je vrienden op Facebook kunnen niet zien dat je lid bent of berichten schrijft. En je kan deze groep ook niet vinden via de zoekfunctie. Enkel aangesloten leden zien wie de huidige leden zijn.
Een medewerker beheert en modereert dit forum met respectvolle aandacht voor de veiligheid. 

Lucht je hart, lees de andere verhalen want er staan er zoveel. En weet vooral dat het wel goed komt. Je moet er wel zelf door, maar daarom niet alleen. Samen sterk! <3
Leen, 31

Lid worden?

Er zijn enkele voorwaarden

 • Geef een beetje achtergrondinfo
  Uit zorg voor de andere groepsleden vragen we vooraf enige achtergrondinfo van je. 
 • Je bent uit België
  Voor mensen uit Nederland, verwijzen we in vertrouwen naar onze Nederlandse partnerorganisatie fiom.nl
 • Je abortus is reeds uitgevoerd
  Je kan enkel aansluiten nadat de ingreep is uitgevoerd. Deze beperking is er uit zorg voor de deelnemende groepsleden en uit zorg voor diegene die voor de keuze staat omdat de impact van je keuze erg verschilt van persoon tot persoon. 

Inschrijvingsformulier

Dit formulier wordt enkel doorgestuurd naar Fara-medewerker Katleen Alen. Zij heeft, net zoals alle Fara-medewerkers beroepsgeheim.
De gegevens die je invult worden discreet behandeld en niet gedeeld met anderen.

Getuigenis lotgenoot 'Bondgenoten'

Benieuwd naar een ervaring van een groepsgenoot van de facebookgroep? Lees hier de ervaringen van Anouk en Lien.