Skip to main content

Zelfhulp: geheime Facebookgroep

Fara richtte een geheime Facebookgroep op, genaamd ‘Bondgenoten’. De groep is bedoeld voor mensen met een abortuservaring om psycho-sociale redenen. 

Het is een online ontmoetingsplek om uit te wisselen over beleving en betekenisgeving in woord en beeld. Je vindt er:

  • getuigenissen
  • boekentips
  • inspiratie rond symboliek
  • aankondigingen van nieuwe gespreksgroepjes of groepschats
  • thema-gerelateerde artikels
  • ... 

Doel van de Facebookgroep

Fara streeft ernaar om je een stukje verder op weg te helpen in je verwerkingsproces, om je kwetsbaarheid te helpen omzetten in (veer)kracht. We hopen jullie samen te brengen zodat je steun kan hebben aan elkaar.

Ik ben zelf pas lid van deze groep en heb al zoveel herkenbare dingen gelezen. Ik heb ontdekt dat ik niet alleen ben, met mijn angsten, schuldgevoelens, verdriet, leegte...
Leen, 31

Anoniem

Je vrienden op Facebook kunnen niet zien dat je lid bent of berichten schrijft. En je kan deze groep ook niet vinden via de zoekfunctie. Enkel aangesloten leden zien wie de huidige leden zijn.
Fara-medewerker Katleen Alen beheert en modereert dit forum met aandacht voor de veiligheid. Hopelijk biedt dit kader de nodige discretie om een stukje van je kwetsbaarheid te helpen omzetten in (veer)kracht.

Lucht je hart, lees de andere verhalen want er staan er zoveel. En weet vooral dat het wel goed komt. Je moet er wel zelf door, maar daarom niet alleen. Samen sterk! <3
Leen, 31

Wil je lid worden? Schrijf je in

Uit zorg voor de andere groepsleden vragen we vooraf enige achtergrondinfo van je.
Dit formulier wordt enkel doorgestuurd naar Fara-medewerker Katleen Alen. Zij heeft, net zoals alle Fara-medewerkers beroepsgeheim.
De gegevens die je invult worden discreet behandeld en niet gedeeld met anderen.

Getuigenis lotgenoot 'Bondgenoten'

Benieuwd naar een ervaring van een groepsgenoot van de facebookgroep? Lees hier de ervaringen van Anouk en Lien.