Skip to main content

Zelfhulp: geheime Facebookgroep

Fara beheert een privé Facebookgroep ‘Bondgenoten’. De groep is bedoeld voor mensen met een abortuservaring om psycho-sociale redenen. 

Het is een online ontmoetingsplek om uit te wisselen over beleving en betekenisgeving in woord en beeld. Je vindt er:

 • getuigenissen
 • boekentips
 • inspiratie rond symboliek
 • aankondigingen van evenementen zoals een gespreksavond, groepschat of boekbabbel
 • thema-gerelateerde artikels
 • ... 

Doel van de groep

Fara faciliteert contact met mensen die hetzelfde doormaakten om (h)erkenning te vinden en om je een stukje verder op weg te helpen in je verwerkingsproces, om je kwetsbaarheid te helpen omzetten in (veer)kracht. We hopen jullie samen te brengen zodat je steun kan hebben aan elkaar.

Ik ben zelf pas lid van deze groep en heb al zoveel herkenbare dingen gelezen. Ik heb ontdekt dat ik niet alleen ben, met mijn angsten, schuldgevoelens, verdriet, leegte...
Leen, 31

Discreet

Je vrienden op Facebook kunnen niet zien dat je lid bent of berichten schrijft, de groep is verborgen waardoor je hem niet kan terugvinden via de zoekfunctie. Enkel aangesloten leden zien wie de huidige leden zijn.
Een medewerker beheert en modereert dit forum met respectvolle aandacht voor de veiligheid. 

Lid worden?

Er zijn enkele voorwaarden

 • Geef een beetje achtergrondinfo
  Uit zorg voor de andere groepsleden vragen we vooraf enige achtergrondinfo van je. 
 • Je bent uit België
  Voor mensen woonachtig in Nederland, verwijzen we jou in vertrouwen door naar de geheime Facebookgroep van onze Nederlandse partnerorganisatie Fiom.
 • Je abortus is reeds uitgevoerd
  Je kan enkel aansluiten nadat de ingreep is uitgevoerd. Deze beperking is er uit zorg voor de deelnemende groepsleden en uit zorg voor diegene die voor de keuze staat omdat de impact van je keuze erg verschilt van persoon tot persoon. 
 • Lees vooraf het privacy beleid van Facebook door.

Inschrijvingsformulier

Dit formulier wordt enkel doorgestuurd naar Fara-medewerker Katleen Alen. Zij heeft, net zoals alle Fara-medewerkers beroepsgeheim.
De gegevens die je invult worden discreet behandeld. 

Aanvankelijk was ik terughoudend en voorzichtig met deze groep. Ik gaf het toch een kans omdat ’t veilig voelde te weten dat ik de groep kon verlaten. Ik bleef echter hangen, blij dat ik de stap zette voor de niet oordelende steun die ik er voelde.
Ilse, 26
Getuigenis lotgenoot 'Bondgenoten'

Benieuwd naar een ervaring van een groepsgenoot van de facebookgroep? Lees hier de ervaringen van Anouk en Lien.