Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Abortus was, voor mij, de beste keuze

Dina, 28

Ik heb geen spijt van mijn keuze op zich en blijf erbij dat dit voor mij de best mogelijke keuze was.

Opluchting is het gevoel dat het meest komt bovendrijven en daar ben ik blij om. Dat wil niet zeggen dat ik daarom geen moeilijke momenten meer beleef, maar ik kan voort met mijn leven. Ik heb vertrouwen in mijn toekomst en ga ervoor. Ze zeggen weleens ‘maak je keuze en leef je keuze’ en dat probeer ik nu te doen.

Het is niet dat er niets veranderd is, maar eerder ten goede dan ten kwade. Het is misschien raar, maar desondanks of zelfs dankzij mijn abortus sta ik nu anders in het leven. Ik ben me bewuster van wie ik nu ben en luister voortaan ook meer naar de wijsheid van mijn hart.    

* Dina is een verzonnen naam

Sta je zelf voor een moeilijke zwangerschapskeuze? Twijfel je over behoud of over abortus?

Hieronder volgen een paar vragen die je kunnen helpen om je gevoel ten opzichte van je zwangerschap en de mogelijke keuzes helder te krijgen.