Skip to main content

Hoe is het om zwanger te zijn?

Het is voor iedereen anders om zwanger te zijn. Sommige vrouwen merken er in het begin weinig van, anderen voelen meteen dat er iets ‘anders’ is. Je kan bijvoorbeeld last krijgen van misselijkheid of pijnlijke borsten.

Je lichaam verandert

Naarmate de zwangerschap vordert gaat je lichaam veranderen. Je buik wordt dikker, je borsten ook. Dat kan leuk zijn! Maar je kan ook last krijgen van heel wat kwaaltjes: pijnlijke borsten, duizeligheid, aambeien, vettig haar, puistjes, warmte-aanvallen, rugpijn…

In het begin ontkende ik mijn zwangerschap. Ik wilde niet zien hoe mijn lichaam veranderde door de zwangerschap. Maar na een paar maanden was ik er blij mee en kon ik niet meer wachten om de baby te zien.
Joy, 21

Aandacht

Je krijgt veel aandacht. Veel mensen (ook onbekenden!) vragen hoe het met je gaat of willen je buik aanraken. Dat kan leuk zijn, maar soms ook gewoon vervelend. Bijvoorbeeld als je eigenlijk niet zo blij bent om zwanger te zijn.
Het is helemaal ok om te zeggen dat je liever niet hebt dat je buik wordt aangeraakt, of dat je er liever niet over wil praten.

Probeer onze zwangerschapsbuik!

Wil je heel graag eens ervaren hoe het is om zwanger te zijn? Loop dan eens een dagje rond met een zwangerschapsbuik. Je kan deze uitlenen bij Fara! Contacteer ons voor meer info.