Skip to main content

Wie kan mij helpen bij mijn keuze voor prenatale screening?

Er is heel wat informatie beschikbaar over prenatale screening. Misschien vind je het niet zo eenvoudig om alles goed te begrijpen, of misschien vind je het moeilijk om deze informatie te vertalen naar je eigen situatie. Dan kan het helpen om hier met iemand over te spreken.

Medisch personeel

De artsen, gynaecologen en vroedvrouwen zullen jou zo goed mogelijk proberen te helpen bij het nemen van een beslissing over screening.
Het kan zijn dat je wat in de war bent over het voorstel tot prenatale screening en dat je wat tijd nodig hebt om alles te laten bezinken.

Heb je het gevoel dat je te veel informatie ineens krijgt, vraag dan of je de informatie ook schriftelijk kan meekrijgen, zodat je thuis alles nog eens rustig kan bekijken. Vraag eventueel ook een tweede gesprek.

Fara

Ook bij Fara kan je terecht met al je vragen omtrent prenatale testen en testresultaten. We luisteren, geven je informatie en helpen om jouw vragen te verduidelijken voor het volgende consult bij jouw eigen arts.

Centra Menselijke Erfelijkheid

Een medewerker van Fara kan je indien gewenst ook (rechtstreeks) doorverwijzen naar een medewerker van het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid bij jou in de buurt. Ook hier kunnen ze je helpen om het resultaat van een prenatale test beter te begrijpen.

 • Antwerpen

  Centrum Medische Genetica Universiteit Antwerpen

  Drie Eikenstraat 655

  2650 Edegem

  03 275 97 74

 • Brussel

  Dienst Medische Genetica Academisch Ziekenhuis Vrije Universiteit Brussel

  Laarbeeklaan 101

  1090 Brussel

  02 477 60 71

 • Gent

  Centrum voor Medische Genetica Universitair Ziekenhuis Gent

  C. Heymanslaan 10

  9000 Gent

  09 332 36 03

 • Leuven

  Centrum voor Menselijke Erfelijkheid Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg

  Herestraat 49

  3000 Leuven

  016 34 59 03