Skip to main content

Het pleeggezin legt mijn dochter in de watten!

Saar, 18

Saar's dochter gaat om de 2 weken een weekend naar een pleeggezin.

Eerlijk gezegd, ik ben supergelukkig met mijn pleeggezin. Het is via het OCMW dat ik bij de pleegzorg terecht ben gekomen. Ik ben momenteel 18, mijn dochter is 3.5 jaar. Het is een zalig kind. Maar mijn ouders zijn gestorven, en eigenlijk heb ik enkel mijn vriend en wat goede vriendinnen. Het is soms zwaar om altijd voor mijn dochter te zorgen. Bijvoorbeeld als ik examens heb. Dan vind ik de tijd niet om met haar te spelen, maar ik vind ook de tijd niet om te studeren want ze vraag zoveel aandacht.

Eerst dacht ik dat als ik pleegzorg zou doen, dat ze mijn kind voor altijd zouden afpakken. Maar dat bleek niet zo te zijn! Ik mocht helemaal zelf kiezen wat ik wou, of het gezin zelf ook kindjes heeft, welk geloof ze hebben, hoe vaak mijn dochter naar daar zou mogen gaan.

Het is soms zwaar om altijd voor mijn dochter te zorgen. Bijvoorbeeld als ik examens heb.

Mijn dochter gaat er nu om de 2 weken een weekend naartoe. Die mensen zijn zo lief daar! Ze hebben zelf ook kinderen, maar die zijn al wat ouder, 12 ofzo. Ze zijn allemaal dol op mijn dochter, ze wordt er rotverwend. Ze gaat heel graag. En ik? Ik vind het ook wel tof, want zo heb ik af en toe een rust. Kan ik eens uitslapen, mijn huis rustig aan de kant doen, mijn gang schilderen. En ik ben eindelijk ook nog eens kunnen gaan shoppen zonder dat mijn dochter heel de tijd van alles uit de rekken pakt. Ook voor mij zijn ze lief. Ik praat altijd met hen en ik krijg thee en we spelen samen met mijn dochter. Echt gezellig eigenlijk. Ik hoop dat het zo kan blijven gaan.    

* Saar is een fictieve naam

Zit je in een vergelijkbare situatie? Denk je aan pleegzorg?