Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Mijn partner wil abortus, maar ik niet!

Sarah, 36

Ik ben een moeder van 36 en heb sinds 6 jaar een relatie. Samen hebben we een dochter van bijna 4 jaar. Momenteel ben ik 5 weken zwanger, niet gepland.

Mijn man begon meteen over abortus, zonder gevoel of enige emotie... Hij wil dat we het probleem gewoon oplossen.

Hij wist dat ik altijd ergens nog een kinderwens had, hij heeft zelf altijd wel aangegeven dat hij geen tweede kindje wou. Maar hij liet er altijd op volgen: “maar ja, zeg nooit nooit...”
Wat moest ik daar dan van denken?

Maar we zijn dus zwanger. En nu wil hij alle verantwoording op mij schuiven mocht ik besluiten het te houden…  Ik mag het houden, zegt hij, maar dan is het mijn verantwoordelijkheid. Hij zal niet meekomen naar de gynaecoloog, komt me niet bezoeken als ik bevallen ben en ik moet niet denken dat hij ook maar 1 euro zal betalen.

Ik sta versteld van zijn reactie. Zo ken ik hem niet. Hij denkt met zijn verstand. En sommige punten die hij aanhaalt kan ik wel begrijpen. Ook al is het nog zo pril, ik weet dat het drukker gaat worden. Dat het moeilijker zal zijn op financieel vlak. Maar voor mij is dat absoluut geen reden om 't te laten weghalen. Ik kan het niet aan, het voelt als een onmogelijke keuze. Morgen heb ik een echo, m'n man wil daar dan toch wel mee heen, en ik hoop dat hij bijdraait.

Als ik 't zou doen zou dat alleen voor mijn partner zijn, en dat vind ik een te grote opoffering. Ik kan dan niet meer met mezelf leven. Help...

* Sarah is een verzonnen naam

Is deze situatie herkenbaar voor jou?

Zit je in een vergelijkbare situatie, aarzel dan niet om ons te contacteren. Je kan (anoniem) bij ons terecht via telefoon (016/38 69 50), chat, mail (vragen@fara.be) of op ons kantoor. We luisteren naar je, staan stil bij al je vragen en bezorgdheden. We proberen jullie dichter bij elkaar te brengen als dat nodig is. We begeleiden je zodat je uiteindelijk zelf een keuze kan maken waar je mee verder kan.

Of gebruik de keuzehulp, een website voor vrouwen, mannen en koppels die ongepland zwanger zijn en twijfelen over de te nemen beslissing. Je vindt er:

  • houvast dankzij betrouwbare informatie
  • verdieping aan de hand van gevarieerde opdrachten
  • verwijzing naar gespecialiseerde hulp, indien nodig