Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Mijn leven stort in nu mijn vriendin een abortus wil

Oscar, 33

Ik ben al lang samen met mijn vriendin. We hebben samen een fantastische dochter. Nu is ze opnieuw zwanger, ongepland.

Voor mij is deze tweede zwangerschap heel erg gewild. Ik kijk ernaar uit om een volgend kindje te verwelkomen. Maar mijn vriendin wil het niet. Ze wil terug gaan werken en van haar leven genieten. Ze wil voor een abortus kiezen omdat ze het kind echt niet wil.

“Ik ben mijn leven lang tegen abortus, mijn leven is ingestort.”

Ik kan haar niet onder druk zetten om het kind te houden, maar ik weet echt niet of ik nog verder met haar kan als ze een abortus doet.

Onze relatie gaat dag na dag meer stuk.  En wat als ze de abortus goed verwerkt? Of wat als ze het moeilijk heeft met abortus? Ik weet niet of ik er voor haar kan zijn.

“Ik kan haar keuze gewoon niet begrijpen.”

Nooit had ik gedacht dat zij een abortus zou overwegen. Ik ben nu op zoek naar hulp, een plek waar ik neutraal advies kan krijgen. Waar we misschien samen kunnen praten… Want zo kan het niet verder voor mij.

Nood aan een luisterend oor of ondersteuning in de keuze?

Dan is Fara er voor je. We luisteren, geven informatie en begeleiden je bij je keuze. Zonder oordeel, zonder dwang, anoniem als je dat wil. Aarzel niet om Fara te contacteren voor een gesprek via telefoon, mail, chat of op kantoor. 

Of gebruik de keuzehulp, een website voor vrouwen, mannen en koppels die ongepland zwanger zijn en twijfelen over de te nemen beslissing. Je vindt er:

  • houvast dankzij betrouwbare informatie
  • verdieping aan de hand van gevarieerde opdrachten
  • verwijzing naar gespecialiseerde hulp, indien nodig