Skip to main content

Ik ben ongepland zwanger en heb zo’n gemengde gevoelens

Melissa, 27

Ik ben Melissa, 27, en ben ongepland zwanger. Ik heb al een dochtertje van twee en een flinke zoon van vijf. Toen ik zwanger was van mijn zoon was ik nog redelijk jong. Het was ongepland, maar we beslisten direct om hem te houden.

Ik wou altijd drie kindjes. Nu het zover is heb ik zoveel gemengde gevoelens. We waren nog niet aan het proberen ofzo. We hebben op een bepaald moment onveilige seks gehad, dus ben ik de dag nadien de morning after pil gaan halen.

Ik ben nu ongeveer 9 weken zwanger. Langs de ene kant ben ik dolgelukkig. Ik wou altijd een groot gezin.
Langs de andere kant ben ik zo bang en verdrietig. We wonen in bij de ouders van mijn vriend. Hier is echt geen plaats meer voor een derde kindje. We zouden dus moeten verhuizen…
Maar gaat dat financieel gezien wel lukken? Mijn vriend werkt, en ik zou volgende maand aan een nieuwe opleiding beginnen. Hoe moet ik dat in hemelsnaam rondkrijgen? School, een verhuis, twee kinderen grootbrengen en zwanger van een derde. Het lijkt me allemaal net iets té zwaar, net iets té moeilijk op dit moment.

Safe, dacht ik. Niet dus.

We praten elke dag over wat we gaan doen en eigenlijk willen we het allebei houden, denk ik. Maar we willen onze kinderen een mooie toekomst geven en denken dat we dat financieel niet aankunnen. We hebben maar één loon! Ik heb al gekeken om zelf ook werk te vinden, maar ja, ik ben zwanger. Ik geef veel over, ik ben doodmoe… begin er maar eens aan.

Mijn ouders dwingen me om abortus te doen. Terwijl ze goed genoeg weten dat ik dat moeilijk zou aankunnen. Maar misschien is het wel het beste? Als ik zo twijfel, dat is toch ook niet de beste manier om een kind op de wereld te laten komen?
Pffff… ik weet het echt niet meer. Ik geraak er helemaal onder door.

* Melissa is een fictieve naam

Fara is er voor je

We luisteren, geven informatie en begeleiden je bij je keuze. Zonder oordeel, zonder dwang, anoniem als je dat wil. Aarzel niet om ons te contacteren voor een gesprek via telefoon, mail, chat of op kantoor.

Of gebruik de keuzehulp, een website voor vrouwen, mannen en koppels die ongepland zwanger zijn en twijfelen over de te nemen beslissing. Je vindt er:

  • houvast dankzij betrouwbare informatie
  • verdieping aan de hand van gevarieerde opdrachten
  • verwijzing naar gespecialiseerde hulp, indien nodig