Skip to main content
Door thuiswerk icm. quarantaines zijn we niet altijd vlot bereikbaar via telefoon. Geraak je niet meteen binnen? Spreek een voicemail in of stuur een mailtje naar vragen@fara.be

Hoe kan Fara helpen bij ongeplande zwangerschap?

Fara is er voor vrouwen, koppels en hun omgeving die te maken krijgen met een ongeplande zwangerschap.

Je kan (anoniem) bij ons terecht via telefoon, chat, mail of op ons kantoor. We luisteren naar je, staan stil bij al je vragen en bezorgdheden. We proberen jullie dichter bij elkaar te brengen als dat nodig is. We begeleiden je zodat je uiteindelijk zelf een keuze kan maken waar je mee verder kan. Ook na de keuze kan je bij ons terecht. Bijvoorbeeld om je voor te bereiden op het ouderschap of voor de verwerking van een abortus. Dat doen we allemaal in een warme omgeving, zonder oordeel. 

  • Gesprekken bij Fara zijn gratis via telefoon (016/38 69 50), chat, Facebook of mail
  • Een gesprek op kantoor (Heverlee, nabij Leuven) duurt ongeveer 1 uur en kost 40€. Er is een sociaal tarief van 15€. Is dat moeilijk voor je, stuur ons dan een bericht, dan zoeken we samen met jou een oplossing zodat je zonder financiële drempel bij ons terecht kan
  • Voor meer informatie, klik hier
Ik moest de keuze uiteindelijk zelf maken. Bij Fara kon ik terecht om over mijn verwarrende gevoelens te praten. Het was fijn om te horen dat wat ik voel normaal is. Dat andere vrouwen dat ook zo voelen.
Karin, 30
Sta je voor een zwangerschapskeuze? Fara is er voor je.

Een ongeplande zwangerschap overkomt je. Ben je op zoek naar een luisterend oor, ondersteuning bij je keuzeproces? Dan willen wij er graag voor je zijn. Lees hier het verhaal van Floor, die Fara contacteerde toen ze haar ongeplande zwangerschap ontdekte.