Skip to main content

Dankzij de keuzehulp vind ik houvast bij de beslissing over mijn ongeplande zwangerschap

Suze, 31

Mijn regels bleven uit en ik kreeg een bang voorgevoel. Een zwangerschapstest later volgde het verdict: Ik was ongepland zwanger, 6 weken. 

Help, wat nu? 

Mijn eerste reactie was blinde paniek. Ik ben nog maar een paar maanden samen met mijn vriend, we wonen nog niet samen, laat staan dat we al over kinderen spreken. Ik voel me ook zo beschaamd dat dit me overkomt, eerlijk gezegd, ik durf er met niemand over spreken.

Ik ben op google beginnen zoeken en zo kwam ik bij de online keuzehulp van Fara. 

Oef, ik ben niet alleen. Ik kan ergens terecht.

Eerste houvast

"Een online keuzehulp, dan moet ik wel niet de enige zijn die ongepland zwanger geraakt", was het eerste wat ik dacht. 

Ik zocht in het begin vooral informatie over wat ik kon doen, over de opties die ik had en waar ik terecht kon nadat ik een keuze gemaakt had.

Ik gunde mezelf daarna wat tijd om te bekomen van de shock. De ademhalingsoefening in de keuzehulp hielp me om even tot rust te komen.

Nu, een paar dagen later, voel ik dat ik toch wat meer wil doen met mijn twijfels en ben ik van plan aan de slag te gaan met een aantal andere opdrachten. Ik heb ook mijn vriend naar de keuzehulp gestuurd. Onze beslissing is nog niet gemaakt, maar ik heb wel vertrouwen dat we er gaan geraken.

De eigenlijke keuze zal niet voor mij gemaakt kunnen worden. Dankzij de keuzehulp besef ik dat er altijd wel iemand zal zijn die me zal steunen, wat ik ook beslis over mijn zwangerschap.
Suze, 31
Naar de keuzehulp

Gratis en anoniem.