Skip to main content

De vorming inspireerde me en gaf energie!

Lien, vroedvrouw

Fijn, zo'n vorming bij Fara! Alles is goed verzorgd en ik ging naar huis met inspiratie en stof tot nadenken. 

Ik volgde de vorming "tienerzwangerschap onder de loep". De dag startte met een quiz, zo werden we meegenomen in de recente cijfers en kenmerken van jonge mama's en papa's. Interessant om te weten waar we het nu eigenlijk over hebben. Als je op de materniteit in een bepaalde wijk van een stad werkt, krijg je soms wel een verkleurd beeld over wie die jonge mama's en papa's nou eigenlijk zijn. 

Verder hebben we het gehad over het begeleiden van het keuzeproces, als vroedvrouw kom ik daar echter niet zo vaak mee in aanraking. Maar het inspireerde wel. Keuzes begeleiden doe je immers ook tijdens die korte beval- en kraamperiode: epidurale of niet, borstvoeding of niet, hulp durven vragen... 
In de namiddag deden we een rollenspel. Ik moest me verplaatsen in de rol van jonge mama. Man, wat kon die hulpverleenster doordrammen over hoe ik de dingen eigenlijk beter zou moeten aanpakken...! Eigenlijk wel eye-opening hoor. Het doet me nadenken over mijn eigen waarden en normen en hoe ik die misschien opdring aan de mama's die we verzorgen op de materniteit. Het is natuurlijk onze job, maar toch. Goed om je zo'n keertje te verplaatsen in de rol van de patiënt. 

De Fara-medewerkers gaven de vorming met duidelijk veel passie voor de job. Ze hebben kennis van zake en gebruikten verschillende methodieken om alles boeiend te houden. Ik sluit de dag tevreden af! 

Klik door naar onze kalender voor het vormingsaanbod van Fara voor studenten en professionals