Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

De real care baby was een meerwaarde voor onze opleidingstweedaagse

lector vroedkunde, Erasmushogeschool
Op stap door Brussel in de draagzak.
Op stap in de draagzak

De eerstejaarsstudenten bachelor vroedkunde aan de Erasmushogeschool Brussel kregen extra gezelschap van de real care baby tijdens hun opleidingstweedaagse.

In kleine groepjes zorgden ze om beurt voor de baby. Flesje geven, pamper verversen, wiegen en een huilbui trotseren, het behoorde allemaal tot het takenpakket van de ‘verzorgers’ van dienst. Ook ‘s nachts liet de baby van zich horen, waardoor de studenten aan de lijve ervaarden wat het kan betekenen om de klok rond voor een pasgeboren baby'tje te zorgen.

Zorgen voor een pasgeboren baby, rondlopen als jonge moeder in de stad met een baby, samen de metro nemen, aangesproken worden op het ‘jong’ mama zijn, veel concrete ervaringen waaruit ze heel wat leerden en die gesprekstof aanleverden voor de discussiemomenten achteraf.

Het was een leerrijke ervaring en de studenten hebben het super goed gedaan. Dit bleek ook uit het rapportje dat achteraf op Fara getrokken werd. De real care baby was in goede handen bij de studenten, voor herhaling vatbaar.

 

Meer informatie over de real care baby?

Wil je als hogeschool de oefenbaby gebruiken tijdens een les, een projectweek,...? Contacteer ons dan voor meer informatie.