Skip to main content

Maak abortus bespreekbaar en steun Fara

Fara

‘(You Are) My Beautiful Goodbye’ is een ontroerend mooi liefdeslied geschreven door Elke, zangeres van Lucy and the Birds. Zij werd in 2019 ongepland zwanger en liet een abortus uitvoeren. In aanloop van Wereldlichtjesdag releaset zij deze single rond haar ervaring.

De opbrengst gaat integraal naar Fara vzw, waar wij haar enorm dankbaar voor zijn!

(You Are) My Beautiful Goodbye

Download deze single via lucyandthebirds.bandcamp.com en steun Fara vzw, een organisatie die luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes.

Het raakt Elke sterk hoezeer rond dit zelfgekozen zwangerschapsverlies een doodzwijg-sfeer hangt en hoe groot het schuldgevoel en de schaamte is die met dit thema gepaard gaat. In de zoektocht van haar verwerkingsproces kwam zij Fara en lotgenoten tegen. Dit betekende voor haar een keerpunt in omgang met dit verlies en bijhorende ambivalentie in gevoelens en gedachten. Elke liet zichzelf toe tijd en ruimte te nemen: om hierover te kunnen, om te mogen rouwen en om dit alles een plaats te geven.

Ze getuigt over haar bevoorrechte positie, omdat zij en haar partner het verhaal nooit in de doofpot hebben gestoken. Ze zijn als koppel altijd open geweest tegen dichte vrienden en familie. Daarom wil ze graag een steentje verleggen om het taboe te helpen doorbreken voor anderen. En hen op zijn minst het gevoel geven ‘je bent niet alleen’.

Mijn verdriet en proces vond een uitweg via mijn muziek. Het werd een liefdeslied voor mijn sterrekindje.
Elke

In samenwerking met Noëmi Willemen (@Le coeur à marée basse) ontwikkelde ze een hoopvol kaartje. Om de boodschap van verbinding nog extra kracht bij te zetten, mag iedereen die de single downloadt, een gepersonaliseerde reactie van Elke verwachten.

 

 

Hopelijk word jij, net als wij, geraakt door haar lied en Elke’s taboedoorbrekende boodschap.

 

Geprikkeld door de teaser?

Koop de single en steun Fara!