Skip to main content

De eerste keer naar het lotgenotencontact abortusverwerking

B.

Vrijdagavond, 19 uur. Normaal gezien het moment waarop ik doodmoe maar ook lichtjes euforisch thuiskom en aan het weekend begin. Afgelopen vrijdag 19u was anders: ik nam voor de eerste keer deel aan het lotgenotencontact abortus van Fara. 

Ik keek er naar uit, maar zag er tegelijkertijd ook tegen op. Voor het eerst mijn verhaal uitspreken tegenover mensen die ik nog nooit eerder gezien heb. Het voor het eerst in lange tijd uitspreken tout court, want ik hou het stil voor mijn omgeving. Een verdriet bovenhalen waarvan ik weet dat het me overspoelt, op een moment waarop ik liever iets leuks zou doen. Ik weet niet wat het met me zal doen. En even denk ik aan afbellen. Maar ik zet door.

We hebben gepraat, geluisterd, gehuild en zelfs gelachen. Ik ken deze vrouwen amper, maar ik voel me enorm sterk verbonden met hen.
B.

Bijna drie uur later stap ik in de auto. Ik heb kennisgemaakt met drie totaal verschillende vrouwen, die allemaal hetzelfde hebben meegemaakt als ik. We hebben gepraat, geluisterd, gehuild en zelfs gelachen. Ik ken deze vrouwen amper, maar ik voel me enorm sterk verbonden met hen. Omdat datgene wat ons bindt zo'n intense ervaring is, die alle andere dingen lijkt te overstijgen.

Ik zet de autoradio aan. Als bij wonder shufflet hij meteen naar dat ene liedje. Het liedje dat ik honderdduizend keer gespeeld heb in de periode dat ik de moeilijkste beslissing van mijn leven moest maken. Het liedje dat ik na die beslissing niet meer kon horen zonder in huilen uit te barsten, ook al klinkt het zo vrolijk. Het liedje van mij en mijn meisje. Plots weet ik dat zij er ook bij is. Dat het goed is.

En plots heb ik weer iets om naar af te tellen. Zaterdagochtend, 28 oktober. Als we opnieuw samenkomen. Bedankt Katleen van Fara om dit mogelijk te maken. En bedankt aan de anderen dat ik jullie heb mogen leren kennen! Tot de volgende!

She just wants a life for her baby
All on her own, no one will come
She's got to save him
...
She tells him, "Ooh, love, no one's ever gonna hurt you, love.
I'm gonna give you all of my love.
Nobody matters like you."
...
So, rockabye baby, rockabye
I'm gonna rock you
Rockabye baby, don't you cry
Somebody's got you

Meer info over het lotgenotencontact abortusverwerking

Heb je interesse om deel te nemen aan het lotgenotencontact abortusverwerking? Ben je op zoek naar meer informatie? Klik op onderstaande link!