Skip to main content

Top-Tienermoederweekend!

Blog

Top-Tienermoederweekend!

Vrijdag 24 maart

Bielebale
Jeugdverblijf Bielebale

10u30: Gepakt en gezakt staan collega Kirsten en ikzelf klaar om te vertrekken richting Brasschaat voor wat alweer een fantastisch tienermoederweekend beloofd te worden! Het zonnetje schijnt, de nodige voorbereidingen zijn getroffen en we hebben er zin in. Het weekend is al half gewonnen.

 

 

12u00: Aangekomen op locatie treffen we Lien - coördinator van TEENS (Lejo vzw) - en Ellen - ervaringsdeskundige en enthousiaste vrijwilliger, onze mede-begeleiding voor dit weekend. Zij brengen twee busjes boordevol materiaal mee: babybedjes, babyfoons, kinderspeelgoed, boekjes, dekentjes, zwemkledij, EHBO-kit, een voorraad voedsel, slabbetjes, knutselmateriaal, … Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben het mee. Een hele volksverhuis, maar baby’s en kinderen vragen nu eenmaal dat je op alles voorbereid bent. We richten alles alvast zo gezellig mogelijk in!

pannekoeken
mmm pannenkoeken! Wat een verwennerij!

Ook kookmama’s Ilke en Griet zijn reeds ter plaatse en zij vliegen er meteen in om al die hongerige monden te spijzen dit weekend. En dat zijn er heel wat! In de loop van de namiddag zullen er immers nog zes lieve babysits toestromen, acht mama’s en tien kindjes. In totaal zijn we dus met een gezellige bende van maar liefst dertig personen!!

 

 

19u30: Na een aantal tripjes heen en terug van het station is iedereen eindelijk veilig toegekomen en wordt er naar hartenlust kennisgemaakt en spaghetti gegeten! Een ideale start voor het weekend na een lange school – of werkdag. Nog even overleggen met de babysits, kindjes in bad/bed stoppen en dan is het aan de mama’s om elkaar te leren kennen. Na een geslaagde ‘speeddate’ met knabbels wordt er nog lustig nagepraat, tot iedereen tevreden zijn bedje in kruipt.

Zaterdag, 25 maart

08u00: En die nachtrust konden we zeker gebruiken! Vandaag belooft een drukke dag te worden. Na een uitgebreid ontbijt volgt immers onze eerste verrassingsuitstap naar de kinderboerderij! Mama’s, babysits en kindjes moeten wel eerst even samenwerken om de bestemming te achterhalen ;-).

Wat een plezier om groot en klein te zien genieten van de diertjes: kennismaken met Saartje het varken, schaapjes aaien, achter geitjes aanhollen, kalfjes zien rondspringen in één of andere lente-gekte,... Picknick en vers hoeve-ijs in de zon maken de voormiddag helemaal af!

boerderij
Samen puzzelen om de oplossing te vinden!
schaapje
Zo zacht!

14u00: Terwijl de kindjes uitrusten van hun vermoeiende uitstap, krijgen de mama’s de kans om te praten over hoe het is om jong mama te zijn. Het doet hen zichtbaar goed om ervaringen uit te wisselen, elkaar tips te geven, samen te lachen, hun frustraties maar ook hun succesmomenten te delen. De begeleiding luistert met gespitste oren: wij krijgen hier een schat van informatie om de hulpverlening aan jonge ouders te verbeteren. En zoals telkens groeit ons respect voor deze mama’s.

jong en moeder
Wat hoort bij jong zijn? Wat bij mama zijn? En wat als dat niet overeenkomt?

17u00: Niets zo fijn als samen met mama knutselen en knoeien met verf... Gelukkig staan de babybadjes klaar ;-).

knutselen 1
Samen schaapjes maken: kinderboerderij als inspiratie!
Knutselen 2
Handafdrukjes maken om ze dan om te vormen tot vrolijke vogeltjes!

21u00: Samen weer even zorgeloos jong zijn tijdens het bowlen. Niet iedereen is een echte bowling queen, maar de sfeer zit er wel in! Toch fijn als je je kindje gerust kan achterlaten in de goede handen van een ervaren babysitteam…

 

bowlen
Hopelijk winnen we van het andere team!

Zondag 26 maart

08u00: Helaas alweer de laatste dag! Hoe snel vliegt zo’n weekend toch steeds voorbij. Ondanks de vermoeidheid door het drukke weekend en de start van het zomeruur, wordt er nog volop genoten van het zwemmen. Steeds weer één van de favoriete activiteiten op weekend en voor sommige mama’s de eerste keer dat ze het aandurven om samen met hun kindjes de tocht te ondernemen.

massage
Meet Joske, oefenpop van dienst!
zwemmen
Waterpret.

En voor de allerkleinsten? Die worden verwend in onze eigen mini-baby-spa! Workshop babymassage met Joske de pop leert mama’s hoe ze hun jonge spruit volledig kunnen doen ontspannen met een beetje olie en een lekker badje.

15u00: Afsluiten doen we met een vier-uurtjesbuffet en het uitwisselen van persoonlijke briefjes. Zo blijft de herinnering net iets langer bestaan!

afscheid
Glazen potjes met kleurrijke, persoonlijke briefjes: iedere mama krijgt er eentje mee naar huis!
Bedankt mama’s, babysits, kookploeg, personeel van Bielebale en begeleiding voor alweer een top-tienermoederweekend! Tot in oktober?
Teens - Lejo vzw

Wil je meer weten over de TEENS-werking van Lejo vzw? Ben je op zoek naar andere activiteiten voor jonge ouders en hun kindjes? Stuur een mailtje naar lien@lejo.be of neem een kijkje op de website!

Silke Brants, stafmedewerker Fara vzw, 31 maart 2017