Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Ik heb schrik voor de bevalling.

Het is normaal dat je schrik hebt voor de bevalling! De meeste vrouwen zijn bang voor wat komen gaat. Bang voor de pijn, of bang omdat er iets zal misgaan. Jammer genoeg kan niemand je vertellen hoe jouw bevalling zal verlopen.

Toen de uitgerekende bevallingsdatum dichterbij kwam, kreeg ik het moeilijk. Ik was al weken aan het denken over wie ik graag bij mij wilde hebben bij de bevalling. Uiteindelijk vroeg ik mijn beste vriendin. Zij is nu ook meter van mijn zoontje!
Cosmina, 18

Het doet sowieso pijn

Je zal tijdens de zwangerschap veel verhalen horen van andere vrouwen die al een kindje kregen. Meestal zijn dat horrorverhalen, goed bedoeld, maar het stelt je niet gerust. Ja, de bevalling gaat pijn doen. Hoeveel juist? Dat kan niemand je op voorhand vertellen. Probeer je schrik voor de pijn los te laten. Je zal wel zien hoe het verloopt… het heeft geen zin om er over te blijven stressen. Focus je op het feit dat je er achteraf iets héél moois voor terugkrijgt.

Bereid je voor

Zoek een goede vroedvrouw. Zij kan je voorbereiden op je bevalling. Ze geeft antwoord op al je vragen en zal met je praten over je schrik.
Weet je al waar je gaat bevallen? Zoek dan eens op of het ziekenhuis een rondleiding geeft. Het kan je een gerust gevoel geven om te weten waar alles zal gebeuren.

Vertrouw op je lichaam

Elke dag bevallen er 300.000 vrouwen ter wereld. Het vrouwenlichaam is gemaakt om kindjes te krijgen. Probeer rust te vinden in het feit dat je lichaam en je kindje automatisch weten wat te doen tijdens de bevalling.