Skip to main content

Het is moeilijk als jonge mama en papa. Waar kunnen we terecht?

Als jonge zwangere of jonge ouder kan je met veel vragen zitten. Voor een gesprek met een professionele hulpverlener kan je terecht op een aantal diensten.

Fara

Heb je het moeilijk met het jonge ouderschap? Weet je niet waar naartoe? Wil je een babbel of samen zoeken naar een oplossing? Dan helpt Fara je heel graag. Je kan gratis met ons mailen, chatten (via de site of via Facebook) met Kirsten of Emma of bellen, allemaal gratis. Je kan ook een afspraak maken voor een (video)gesprek dat kost voor jongeren normaal 15€, maar als dat te veel is dan mag je dat zeker zeggen en dan zoeken we een oplossing. Je mag je partner, ouders, kindje, begeleiding meenemen als je dat graag hebt. 

Is het heel dringend en is Fara niet bereikbaar? Contacteer dan een van onderstaande diensten:

Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Je kan hen bellen op het nummer 102 (van 16 uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen) of chatten/mailen via de site www.awel.be 

School of CLB

Je kan ook overwegen om een leraar op school of een medewerker van het CLB van je school in vertrouwen te nemen. Het CLB heeft beroepsgeheim, hij/zij mag dus niets doorvertellen als je dat niet wil. Een leerkracht heeft geen beroepsgeheim. 

Jongerenadviescentrum

Je kan ook langsgaan bij het Jongerenadviescentrum (JAC) in je buurt. Zij zijn er speciaal voor jongeren tot 25 jaar. Er luistert iemand naar je verhaal, geeft antwoord op je vragen en helpt je ook bij heel concrete stappen als je dat wenst. www.jac.be

Kind & Gezin

K&G maakt graag tijd vrij voor advies bij opvoedingsvragen, extra opvolging van de ontwikkeling, uitleg over andere diensten die kunnen verder helpen, informatie over de kleuterschool in de buurt…  Je kan bellen naar de K&G lijn: 078 150 100 en die zal je het nummer geven van de verantwoordelijke voor jouw regio. 

Tele-Onthaal

Bij Tele-Onthaal kan je terecht met al je vragen en problemen. Je hoeft je niet bekend te maken. Niemand komt te weten dat je een gesprek had. Je kan hen bellen op het nummer 106 (24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar) of chatten via www.teleonthaal.be

Het Centrum voor Algemeen Welzijswerk

Het CAW biedt hulp bij al je welzijnsvragen. Ze bieden een luisterend oor, opvang, begeleiding en crisishulp. Je stapt gewoon binnen met je vraag, je maakt een afspraak, je belt 078/150 300, je mailt of je kan ook chatten. 
www.caw.be

Online

Wil je graag in contact komen met andere meisjes die zwanger zijn, een kinderwens hebben of op jonge leeftijd mama werden? Neem dan eens een kijkje op het forum van www.tienermoeders.nl

Of voeg Kirsten of Emma toe op Facebook! Zij kunnen je via Facebook in contact brengen met andere jonge mama's uit België.