Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Het is moeilijk als jonge mama en papa. Waar kunnen we terecht?

Als jonge zwangere of jonge ouder kan je met veel vragen zitten. Dit is helemaal niet gek! Voor een gesprek met een professionele hulpverlener kan je terecht op een aantal diensten.

Fara

Heb je het moeilijk met het jonge ouderschap? Weet je niet waar naartoe? Wil je een babbel of samen zoeken naar een oplossing? Dan helpt Fara je heel graag. Je kan gratis met ons mailen, chatten (via de site of via Facebook) met Kirsten  of bellen, allemaal gratis. Je kan ook een afspraak maken voor een (video)gesprek dat kost voor jongeren normaal 15€, maar als dat te veel is dan mag je dat zeker zeggen en dan zoeken we een oplossing. Je mag je partner, ouders, kindje, begeleiding meenemen als je dat graag hebt. 

Is het heel dringend en is Fara niet bereikbaar? Contacteer dan een van onderstaande diensten:

Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Je kan hen bellen op het nummer 102 (van 16 uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen) of chatten/mailen via de site www.awel.be 

School of CLB

Je kan ook overwegen om een leraar op school of een medewerker van het CLB van je school in vertrouwen te nemen. Het CLB heeft beroepsgeheim, hij/zij mag dus niets doorvertellen als je dat niet wil. Een leerkracht heeft geen beroepsgeheim. 

Jongerenadviescentrum

Je kan ook langsgaan bij het Jongerenadviescentrum (JAC) in je buurt. Zij zijn er speciaal voor jongeren tot 25 jaar. Er luistert iemand naar je verhaal, geeft antwoord op je vragen en helpt je ook bij heel concrete stappen als je dat wenst. www.jac.be

Kind & Gezin

K&G maakt graag tijd vrij voor advies bij opvoedingsvragen, extra opvolging van de ontwikkeling, uitleg over andere diensten die kunnen verder helpen, informatie over de kleuterschool in de buurt…  Je kan bellen naar de K&G lijn: 078 150 100 en die zal je het nummer geven van de verantwoordelijke voor jouw regio. 

Online

Wil je graag in contact komen met andere meisjes die zwanger zijn, een kinderwens hebben of op jonge leeftijd mama werden? Voeg Kirsten toe op Facebook! Zij kan je via Facebook in contact brengen met andere jonge mama's uit België.