Skip to main content

Mijn tiener is zwanger: hoe regel ik het Groeipakket?

Elk kind dat in Vlaanderen woont, ontvangt een Groeipakket. Maar wat als je kind nog minderjarig of student is? 

  1. Vraag het startbedrag aan, je dochter kan dit zelf doen.
    Dit kan vanaf 4 maanden voor de geboorte. Je hebt hiervoor een attest nodig met de uitgerekende geboortedatum. 
  2. Vanaf de geboorte zal de gezinsbijslag iedere maand automatisch gestort worden. Je hoeft hier niets meer voor aan te vragen. 

Opgelet: van zodra je dochter het Groeipakket voor haar/zijn kind ontvangt, is je tiener ook de begunstigde van het eigen Groeipakket. Ze zal dus beide ontvangen.  

Dit gebeurt automatisch; er hoeft hiervoor niet speciaal een aanvraag te worden ingediend.

De jonge mama kan in haar eigen belang wel een andere persoon als begunstigde aanwijzen.
Deze persoon moet met de mama verwant of aanverwant zijn tot in de eerste graad. De verwantschap door adoptie wordt ook in aanmerking genomen.
De aanwijzing van een andere persoon gebeurt via een elektronisch of schriftelijk verzoek, gedagtekend en ondertekend door de jonge mama zelf.

Meer informatie over het Groeipakket?

Vraag je groeipakket aan bij Infino. Infino is één van de vijf Vlaamse uitbetalers van het Groeipakket. Jij kunt zelf kiezen wie jouw startbedrag en Groeipakket uitbetaalt, via groeipakket.be. Veranderen kan na één jaar.

Fara vindt Infino een betrouwbare partner omdat zij oog hebben voor élke situatie en iedere vorm van ouderschap. Bij hen krijg je een vast aanspreekpunt en word je op de hoogte gehouden met heldere en duidelijke informatie.