Skip to main content
We ondervinden helaas wat problemen met onze telefoon. Kan je ons niet telefonisch bereiken? Stuur dan een berichtje naar vragen@fara.be en dan bellen we je zo snel mogelijk zelf op.

Kan ik praten met iemand jong die ook abortus deed?

Het kan erg deugddoend zijn om met iemand te praten die hetzelfde meemaakte.

We gaan graag voor je op zoek naar iemand die met jou wil praten. Stuur ons een berichtje of spreek ons aan op de chat of via Facebook door Kirsten (tijdelijk afwezig) of Emma een berichtje te sturen.

In tussentijd kan je op fiom.nl verhalen lezen van andere vrouwen die voor een abortus kozen. Of je kan het boek ‘Abortus, het taboe nog niet voorbij’ van Gertie Driessen lezen, daarin worden een heel aantal verhalen gebundeld van mensen met een abortuservaring.

Bij Fara organiseren we meerdere keren per jaar lotgenotencontact rond abortusverwerking. Je komt er in kleine groepjes in contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Een Fara-medewerker begeleidt het groepsproces en creëert ruimte voor ervaringsuitwisseling rond beleving en betekenisgeving. 

Fara richtte ook een geheime facebookgroep op, 'Bondgenoten'. Deze groep is bedoeld voor mensen met een abortuservaring. Het is een online ontmoetingsplek om uit te wisselen over beleving en betekenisgeving in woord en beeld.

Geheime facebookgroep 'Bondgenoten'

Wil je graag meer weten over de geheime Facebookgroep 'Bondgenoten' ? 

Lotgenotencontact abortusverwerking

Wil je graag meer weten over het lotgenotencontact rond abortusverwerking?