Skip to main content
Fara doet er alles aan om in deze Corona tijden bereikbaar te blijven via de gewoonlijke kanalen (telefoon, mail en chat) en tijdens de gebruikelijke openingsuren. Heb je nood aan een fysiek gesprek? Contacteer ons en dan zoeken we samen naar een (virtuele) oplossing.

Kan ik praten met iemand jong die ook abortus deed?

Het kan erg deugddoend zijn om met iemand te praten die hetzelfde meemaakte.

We gaan graag voor je op zoek naar iemand die met jou wil praten. Stuur ons een berichtje of spreek ons aan op de chat of Facebook.

In tussentijd kan je op fiom.nl verhalen lezen van andere vrouwen die voor een abortus kozen. Of je kan het boek ‘Abortus, het taboe nog niet voorbij’ van Gertie Driessen lezen, daarin worden een heel aantal verhalen gebundeld van mensen met een abortuservaring.

Bij Fara organiseren we meerdere keren per jaar lotgenotencontact rond abortusverwerking. Je komt er in kleine groepjes in contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Een Fara-medewerker begeleidt het groepsproces en creëert ruimte voor ervaringsuitwisseling rond beleving en betekenisgeving. 

Fara richtte ook een geheime facebookgroep op, 'Bondgenoten'. Deze groep is bedoeld voor mensen met een abortuservaring. Het is een online ontmoetingsplek om uit te wisselen over beleving en betekenisgeving in woord en beeld.

Geheime facebookgroep 'Bondgenoten'

Wil je graag meer weten over de geheime Facebookgroep 'Bondgenoten' ? 

Lotgenotencontact abortusverwerking

Wil je graag meer weten over het lotgenotencontact rond abortusverwerking?