Skip to main content

Podcasts getipt door Fara!

Blog

Je kan er niet naast kijken, de ene na de andere podcast popt op. Ook over de verschillende Fara thema's bestaan heel wat interessante en waardevolle podcasts. We lijsten ze hier voor je op. Veel luisterplezier!

Nog even dit

Een podcast is meestal vergelijkbaar met een talkshow waarin gepraat wordt over één thema. Dit kan informatief zijn, maar ook getuigenissen of praktische tips (DIY) komen aan bod. 

Een podcast kan gedownload worden op je smartphone of computer (bv. via iTunes). Ook op andere kanalen kunnen de podcasts verspreid worden, denk maar aan SoundCloud, Spotify of YouTube. Luisteren kan altijd en overal.  

Meer info nodig of graag een lijst van alle Vlaamse Podcast? klik hier.

Fara's tips 

Er bestaan heel wat podcasts, om het overzicht te bewaren proberen we ze onder te verdelen in verschillende Fara-gerelateerde subthema's. Ontbreekt er volgens jou nog een podcast in dit lijstje? Laat het ons zeker weten!

Over een (moeilijke) zwangerschapskeuze

Trillingen: over het moeten maken van een bijna onmogelijke keuze

In deze podcast vertellen Hannelore en Jolien over een keuze die ze moesten maken tijdens hun zwangerschap. Allebei kregen ze te horen dat de NIP-test positief was. Hoe is hun keuzeproces verlopen en hoe kijken ze erop terug? Verhalenmaakster Jasmien Aernout (Braakbal) ging in gesprek met Hannelore en Jolien. Jasmien wilde horen hoe zij en hun omgeving dit beslissingsproces hebben beleefd. Ongeacht de beslissing die werd genomen.

Dokters en Wetenschap op bezoek bij Fara

In deze episode krijgt Fara Dokters en Wetenschap over de vloer. Collega Silke vertelt onder meer over het voortraject én natraject dat mensen meemaken die geconfronteerd worden met een ongeplande zwangerschap.

Over zwangerschap en bevallingsverhalen

Podnataal

Podnataal is een podcast gemaakt door Simone Wijnands, freelance radiomaker en journalist. Ze is getrouwd en moeder van twee jonge kinderen. In seizoen 1 van Podnataal draait het om de zwangerschap. Seizoen 2 en 3 staan in het teken van bevallingsverhalen. Bekende en onbekende vrouwen vertellen hun verhaal. Must listen voor elke mom (to be)!

Over echt (kwetsbaar) ouderschap

Zitdazo: ik tel tot 3

Kinderen grootbrengen is een uitdagende opdracht: mama of papa zijn is misschien wel de moeilijkste baan ter wereld. Maar wat is het een voorrecht om dat kleine mensje te zien opgroeien met het hart op de juiste plaats. Deze podcast gaat over de kleine kantjes van het opvoeden. We brengen échte verhalen met een knipoog, een traan én een lach. Deze podcast telt verschillende afleveringen, o.a. rond het verlies van een kind, rond veerkracht bij kinderen, rond goed genoeg ouderschap,...

Radio Mama

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt. Zo komt psychiater Binu Singh spreken over hechting, getuigt Annelies over het verlies van haar ongeboren dochtertje, vertelt vroedvrouw Elke Notebaert over de prenatale begeleiding,...Het luisteren waard!

Studio Vaderklap

Eindelijk, een podcast over het (echte) vaderschap. Vaders interviewen vaders. 

Podcasts aangeraden door...

Maison Slash

#Parentfriendly, dat is de inzet van Maison Slash. Dit lifestyle e-zine wordt intussen drukgelezen door tarijke ouders per maand. Je vindt hier heel brede info terug – verspreid over categorieën zoals style lover/ early adopter/ entertainment junkie/ travel addict/ foodaholic/ thing maker/ storyteller.

Benieuwd naar hun 7 streng geselecteerde podcasts? Voorproefje: verhalen over nieuw samengestelde gezinnen, onvruchtbaarheid, getuigenissen van ouders met een kindje met een beperking, verhalen rond seskualiteit en lichaam,...

7 podcasts geselecteerd door Maison slash
Podcasts geselecteerd door maison slash
De selectie van maisonslash

Een fictie verhaal gelinkt aan de Fara thema's

Bob

Bob is een zesdelige podcast over Elisa, vierentachtig jaar en verliefd.. op Bob. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord, maar over wie hun moeder  niet meer kan zwijgen. Maar wie is Bob en heeft hij wel echt bestaan?

Laura Jacobs, stafmedewerker Fara vzw
Maart 2020