Skip to main content

Campagne: maak zwangerschapskeuzes bespreekbaar

Fara

Kinderwens, abortus, tienerzwangerschap, kinderloos blijven... we blijven merken dat de Fara-thema's binnen alle leeftijdscategorieën soms moeilijk bespreekbaar zijn. Om dit te doorbreken, hebben we samengewerkt met de studenten van Sint Lucas Antwerpen! 

Café-posters
Café-posters

Campagne

De tweedejaarsstudenten Studio Communicatie Ontwerp hebben zich bij het ontwikkelen van de campagne toegespitst op leeftijdsgenoten. Er wordt ingezet op Facebook-advertenties, posters in Antwerpse studentencafés en samenwerking met Instagram-influencers.

Tijdens een caféavond worden de tongen snel wat losser, en is het makkelijker om over deze thema's te praten.
Martijn, student Communicatie Ontwerp

Kaartspel

De kern van de campagne is een kaartspel dat jongeren kunnen spelen op café met vrienden. Tijdens een caféavond onder vrienden worden er vaak heel wat onderwerpen op tafel gegooid. Het doel van dit kaartspel is om deze momenten onbewust aan te grijpen om te praten en te discussiëren over zwangerschap en de mogelijke dilemma's hieromtrent.

De speelkaarten en posters worden in samenwerking met verschillende drankhandelaars verdeeld in Antwerpse jeugdhuizen en cafés waar studenten regelmatig hun vrije tijd doorbrengen. 

Benieuwd naar de posters en het kaartspel? 

Ga dan naar een studentencafé in Antwerpen, of bestel het kaartspel op onze site!