Skip to main content

Mijn regels blijven uit, kan ik zwanger zijn?

Amira, 24

Ik ben 24 jaar. Twee maanden geleden heb ik mijn regels gekregen. Ik neem de pil, maar eerlijk gezegd ben ik daar nogal slordig in. 

Soms vergeet ik ze. Als ik bij vriendinnen ga slapen bijvoorbeeld. En ik neem ze ook nooit op hetzelfde uur, soms als ik wakker word, anders pas tijdens de dag. Gewoon, als ik er aan denk dan neem ik ze in. 

Twee maanden geleden kreeg ik mijn regels dus nog, maar sindsdien blijven ze uit. Ik heb schrik dat ik zwanger ben. Ik heb seks gehad met mijn vriendje, wel altijd met een condoom. Maar ik heb gehoord dat die soms kan scheuren. Ik weet niet wat doen. Ik durf het niet aan mijn vriendje of mama zeggen, ze gaan zeker boos zijn. 

Ik heb naar Fara gemaild. Daar hebben ze gezegd dat ik best ofwel een zwangerschapstest ga kopen, ofwel naar de huisarts ga voor een bloedtest. Eerst had ik schrik, ik kan toch niet zomaar aan de kassa gaan staan met een zwangerschapstest? Supergenant, dan weet iedereen meteen hoe laat het is! 


Maar ja... ik wil het echt wel weten... Misschien moet ik een vriendin vragen om het voor mij te kopen. Ik heb ook ontdekt dat ze in de Action supergoedkope zwangerschapstesten verkopen. Dat komt goed uit want zo moet ik geen geld vragen aan mama. Ze zou denk ik wel verschieten, want ze weet nog niet eens dat ik een vriendje heb...  

Ze zeiden bij Fara ook dat de pil misschien niet het beste anticonceptiemiddel is voor me, zeker omdat ik het zo vaak vergeet. Op de website van Sensoa deed ik een test, en daar kwam uit dat een spiraaltje misschien beter bij mij past. Ik wist niet eens dat dat bestond! Blijkt dat ik dan nooit meer moet nadenken over de pil nemen. Heerlijk! Als dit allemaal voorbij is, maak ik zeker een afspraak bij de gynaecoloog om dat spiraal te bespreken.

Ik hoop echt dat het niets is, ik zou gek worden als ik zwanger blijk te zijn! 

* Amira is een verzonnen naam

Zit je in een vergelijkbare situatie?

Ook al ben je bang voor het antwoord, zoek zo snel mogelijk uit of je wel of niet zwanger bent. Hoe sneller je het weet, hoe meer tijd je hebt om een keuze te maken.