Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Ik wil doodgraag mama worden, door mijn mentale beperking weet ik niet of en wanneer mijn droom kan uitkomen

Tessa, 22

We leerden Tessa op Fara kennen nadat ze een weekje voor onze oefenbaby zorgde. Tessa is een spontane, toffe jonge vrouw die net als zovele andere ervan droomt om mama te worden. Alleen is de weg naar het ouderschap omwille van haar mentale beperking misschien niet voor haar weggelegd. Ze wou erg graag haar verhaal met anderen delen.

Hallo, mijn naam is Tessa. Ik ben 22 jaar en heb een verstandelijke beperking. Ik wil al heel lang een kindje, maar door deze beperking is dat erg moeilijk. Dit is zeer jammer. Ik werk in een kleuterklas. Door mijn kinderwens heb ik het vaak moeilijk, de juf met wie ik samen werk kent gelukkig mijn verhaal.

Vorig jaar, met Sinterklaas, kreeg ik een cadeau: een pop uit de klas waarmee ik al vaak speelde. Ik was op slag verliefd op dat popje. Ik heb hem Max genoemd. Ik verzorg hem en speel met hem. 

Ik geef niet op. Op een dag hoop ik toch een kindje te kunnen krijgen. 

Max is voor mij ook echt mijn kindje

Het klinkt misschien raar, maar hij is echt het mooiste geschenk dat ik ooit gekregen heb.

Ik probeer te praten met mijn mama over mijn kinderwens, het opkroppen helpt niet. Geef nooit op, dromen mag, en sommige dromen kunnen uitkomen, sommige ook niet.

Meer lezen over kinderwens bij mensen met een beperking?
Alles over de real care baby