Skip to main content

Ook al was ik er klaar voor, ik heb gedacht in het belang van de baby

Sam, 15

Ik was 15 toen ik zwanger werd.

Ik studeerde en woonde nog thuis bij mijn mama en papa. Werken deed ik niet dus geld had ik niet. Mijn vriend waarmee ik samen was/ ben, werkte maar verdiende niet super veel. Ondanks de situatie wou ik heel graag een kindje hebben. Ik had hier al veel over nagedacht en toch wou ik graag een kind. Mijn vriend vertelde me dat hij ook graag een kindje wou, maar dat wij daar de financiën niet voor hadden. We woonden niet samen wat het mega ingewikkeld zou maken voor de baby.

Ergens diep vanbinnen wist ik dat ik moest wachten, maar toch was die grote kinderwens daar.

Toch heb ik het niet gedaan. Ik had geen financiën, goede woonst, nog niet zo een lange relatie en nog veel dingen die ik niet had. Ik heb op dat moment gedacht in het belang van de baby. Ik moet bevallen, opletten en dat terwijl ik elke dag naar school moet gaan van 's ochtends tot 's avonds. Onmogelijk op dat moment om genoeg liefde te kunnen geven aan de baby vond ik.  

Nog enkele jaren wachten dus...

Ondertussen werd Sam op 20-jarige leeftijd de trotse mama van Jayden.

Benieuwd naar haar verhaal? Sam houdt een blog bij om haar ervaringen als jonge, studerende mama mee te geven. Heb je als (toekomstige) jonge mama vragen? Dan kan je Sam altijd contacteren via deze blog.