Skip to main content

Ik ben 16 en heb een kinderwens, mijn vriendje vindt het nog veel te vroeg

Tensy, 16

Ik ben 16 en heb een hele felle kinderwens. Ik weet het, het klinkt héél ongezond en eerlijk gezegd is het ook iets waar ik me voor schaam.

Ik heb nu 8 maanden een vriend, en ik ben aan de pil. Ik wil super graag dat hij de vader van mijn kind wordt, maar mijn verstand zegt gewoon: het kan niet!! Want ik wil ook nog een goede opleiding doen, financieel zou het me nooit lukken, mijn vriend zou er kapot aan gaan, en wil ook nog wel naar vrienden toe kunnen. En toch komt soms de gedachte in me op om heel stiekem de pil eens te vergeten... Maar dan doe ik het toch niet omdat ik dat mijn vriend niet aan wil doen.

Ik heb het er weleens met 'm over gehad; "wat als ik zwanger word?"

Hij wil dat ik dan abortus doe. Anders zou het hem niet lukken om met mij samen te blijven. Hij wil en kan de verantwoordelijkheid voor een kind nog niet dragen zegt hij. En ja, eigenlijk ik ook niet, want ik ben ook maar 16.

Mijn verstand zegt dat ik normaal moet doen en gewoon mijn opleiding moet afronden, carrière maken en over 10 jaar ofzo nog eens aan kinderen denken. Mijn gevoel zegt daarentegen heel iets anders. Maar ja, beter luisteren naar mijn verstand zeker?

* Tensy is een fictieve naam

Is dit verhaal voor jou herkenbaar?

Regelmatig nemen jongeren met een kinderwens contact op met ons! Een kinderwens op jonge leeftijd is niet abnormaal, ook al denken velen van wel. Lees hier verhalen van anderen en aarzel niet om ook contact met ons op te nemen.

Dit kan via chat, Facebook, telefonisch of via mail.