Skip to main content

Lotgenotencontact: Wereldlichtjesdag

Liet je je zwangerschap stopzetten en voel je dit als verlies van een kindje? Wil je dit kindje eren met een lichtpuntje, samen met anderen die hetzelfde meemaakten? Kom dan mee naar dit sereen en verbindend lichtritueel op Wereldlichtjesdag ter ere van ook jouw sterrekindje.

Op Wereldlichtjesdag worden overleden kinderen wereldwijd herdacht met een kaarsje. Door de verschillende tijdszones ontstaat zo een symbolisch lint van licht, waarmee we steun willen bieden aan ouders die een kind verloren.

Benieuwd hoe het er in 2017 aan toe ging?

Lees onze blog over de wereldlichtjesdag van 2017

Wat mag je verwachten?

Fara medewerker Katleen, begeleidt dit verbindend lichtritueel.  Misschien ervaar je schroom om dit publiekelijk te doen, dat is herkenbaar voor velen. Het gaat om jouw ervaring te mogen erkennen als een verlies, in de eerste plaats voor jezelf. Samen-zijn onder lotgenoten kan je gevoel van niet alleen te zijn met dit gevoel versterken, ondersteunen en daarmee ook ver-lichten. Wees welkom!

Praktisch

We spreken af op de sterretjesweide van de stadsbegraafplaats te Leuven. Onthaal is voorzien om 18u30 aan de toegangspoort door Fara medewerker Katleen.

Inschrijvingsformulier