Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Boek - Mag ik u proficiat wensen?

Mag ik u proficiat wensen?

Mag ik u proficiat wensen neemt je stap voor stap mee in de hulpverlening rond zwangerschapskeuzes. Een aanrader!

Over het boek

Do's en don'ts in de begeleiding van zwangerschapskeuzes. De beleving van een zwangerschap is de afgelopen decennia sterk veranderd. Vandaag wordt deze immers meer dan ooit gekleurd door de keuzes waarmee de vrouw of het koppel in kwestie wordt geconfronteerd. Mag ik u proficiat wensen? wil hulpverleners aan het denken zetten over beslissings- en verwerkingsprocessen bij zwangerschapskeuzes. Het boek biedt een theoretisch kader, maar tegelijk ook concrete tools om de professionele begeleiding van zwangerschapskeuzes te ondersteunen.

“De veelzijdige benadering van dit uitermate boeiende werk, doorspekt met goede literatuurreferenties, heel wat concrete casussen en direct bruikbare hulpverleningstips, geeft een degelijk overzicht van de huidige praktijk van de hulpverlening inzake zwangerschapskwesties. Elke hulpverlener die in zijn dagdagelijkse praktijk te maken heeft met de thematiek vindt beslist bruikbare informatie, zowel als achtergrond als om direct mee aan de slag te gaan. Rond dit onderwerp bestaat er amper geschikte literatuur, zodat dit boek zeker als een bruikbaar basisnaslagwerk beschouwd mag worden. Het is vooral aan te raden voor hulpverleners die met tieners werken, maar ook (aanstaande) vroedvrouwen, gezinsbegeleiders, hulpverleners/begeleiders die moeten adviseren in ethische kwesties rond zwangerschapsafbreking en in de opleidingen tot hulpverleners is het boek een echte aanrader. Wie het boek leest, maakt ook kennis met het degelijke werk dat vanuit het centrum Fara gebeurt en leert de nuttigheidswaarde van het adviescentrum appreciëren. Het boek is terecht opgedragen aan Trees Dehaene, de verdienstelijke oprichtster en jarenlange bezielster van cRZ/Fara.”

Gerard Gielen, Lector Katholieke Hogeschool Limburg in Tijdschrift voor welzijnswerk 38 (2014) nr. 343, 34-35.

Auteurs

Ellen Van Stichel, Katleen Alen, Katrien Vansantvoet, Sindy Helsen 

ISBN 9789401408172
paperback
240 pagina’s
Verschijningsdatum: 2013-06-04

Verkoopprijs: € 12,50 +verzendingskosten: 3.50€ per boek

Bestellen