Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Boek - Abortus. Van getuigenissen en reflecties tot steun.

Over het boek

Abortus polariseert de samenleving. In politieke discussies verdwijnt echter de aandacht voor de persoonlijke ervaring. In dit boek komen meer dan 30 getuigenissen aan bod, van zowel mannen als vrouwen met een abortuservaring. Zij vertellen eerlijk en openhartig over de moeilijke beslissing die zij namen en hoe ze erop terugkijken.

Onderzoekers reflecteren niet-veroordelend op kernthema’s die in de getuigenissen terugkeren zoals spijt, verdriet, de nood aan erkenning en het belang van rituelen.

In een laatste deel stellen Vlaamse (waaronder Fara) en Nederlandse organisaties en therapeuten zichzelf voor aan allen die in een abortusproces zitten. Zowel voor als na een abortus is er ondersteuning voorhanden.

Zoals ook dit boek wil illustreren: je bent niet alleen.

Bestellen

Je kan dit boek bestellen via de website van Gertie Driessen of via je boekhandel. 

Gertie Driessen schreef ook het boek "Abortus: het taboe nog niet voorbij?". Bestel je beide boeken? Dan krijg je met de code 'Fara' een korting van 3 euro.