Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Vorming zwangerschapsafbreking i.s.m. Centrum Draag-kracht (UITGESTELD)

Draag-kracht, centrum voor perinataal psychisch welzijn, organiseert een vormingsdag rond begeleiding bij keuze en verwerking van een zwangerschapsafbreking i.s.m. Fara.

!! Omwille van de Corona maatregelen is deze vorming geannuleerd !!

Omschrijving

In deze opleiding bekijken we 2 situaties waarin een zwangerschapafbreking kan overwogen worden. Enerzijds komt de ongeplande zwangerschap aan bod en anderzijds de geplande zwangerschap met onverwacht verloop, zoals het krijgen van een prenatale diagnose (syndroom van down,...), ernstige lichamelijke klachten bij mama (hyperemisis,...), teleurstelling in het geslacht,... waardoor men gaat twijfelen over het verderzetten van de zwangerschap. In al deze gevallen gaat men doorheen een rouwproces waarin emoties zeer overspoelend kunnen zijn en hoofd-hart vaak tegenover elkaar staan.

Tijdens deze themadag krijgt men kennis en handvaten om  gezinnen in deze periode te ondersteunen:

  • Terminologie en wettelijk kader inzake zwangerschapsafbreking
  • Begeleiding bij beslissingsproces
  • Begeleiding bij verwerking van keuze

Praktisch

De themadag zal doorgaan in de Groene ruimte van Draag-Kracht, Kontichsesteenweg 44, 2630 Aartselaar.

Kostprijs: 155 Euro (excl. BTW), waarvan je zelf 108,5 Euro (excl. BTW) betaalt met de KMO-portefeuille.

Inschrijving

Via de website van Draag-kracht