Skip to main content
Tijdens de zomermaanden is het Fara-team niet voltallig. Hierdoor kan het gebeuren dat u tijdens de openingsuren op de voicemail terecht komt. Spreek een boodschap in, een Fara-medewerker beantwoordt uw bericht binnen de 2 werkdagen. Uiteraard kan je je vraag of verhaal ook mailen naar vragen@fara.be Alvast bedankt voor het begrip.

Roze Wolk spel

Roze Wolk spel

Het Roze Wolk Spel is niet meer te koop, maar je kan het spel gratis bij ons ontlenen!
 

  • Educatief en interactief spel voor de 2de en 3de graad secundair onderwijs
  • Ook bruikbaar ikv. vormingsactiviteiten voor jongeren tussen 14 en 18 jaar  
  • Trusty-label voor jeugdinformatie werd toegekend en het spel wordt ondersteund door het De Aanstokerij.

Doel van het spel

Het Roze Wolk spel biedt de mogelijkheid om jongeren te sensibiliseren over de impact van een zwangerschap of een kind op hun jonge leven en dit aan de hand van kennisvragen en doe-opdrachten. Fara wil een realistisch en vooral genuanceerd beeld geven van zowel de mooie als minder fraaie kanten van het jonge ouderschap, zonder daarbij tienerzwangerschap te promoten of te ontraden.

Spelbegeleiding op maat door De Aanstokerij!

Eén van de speltrainers van de Aanstokerij komt het spel ter plaatse spelen met je groep of klas. Er volgt een uitgebreide nabespreking waarbij de groep dieper ingaat op de inzichten opgedaan tijdens het spel.

Verloop van het spel

Elk groepje spelers wordt tijdens het Roze Wolk spel een heus personage dat geconfronteerd wordt met een (on)geplande zwangerschap. Het verhaal van het personage wordt concreter doorheen de verschillende fasen van het spel: de ontdekking en bekendmaking van de zwangerschap, de eigenlijke zwangerschap, de geboorte en het jonge ouderschap.

Bij elk goed antwoord en elke correct uitgevoerde opdracht ontvangen de jongeren een suikerboon. Het spel en de personages geven voldoende voer voor reflectie en nabespreking.

Ontlenen

  • Maak een afspraak bij Fara om het spel te ontlenen. 
    Je vindt onze contactgegevens bij de 'contact'-knop! 
  • Kostprijs: GRATIS! 
    We vragen een waarborg van 25€