Skip to main content
Door thuiswerk icm. quarantaines zijn we niet altijd vlot bereikbaar via telefoon. Geraak je niet meteen binnen? Spreek een voicemail in of stuur een mailtje naar vragen@fara.be

Fara steunt project voor en door tienermoeders

Blog
Stampmedia
Stampmedia

Of het mogelijk zou zijn om tienermama's op een positieve manier in de spotlight te zetten? Als een jonge moeder zulke vraag stelt aan Fara, kunnen we niet anders dan er samen 100% voor gaan!

En zo zit ik met enkele jonge mama's op een zonnige ochtend bij Stampmedia. Zij helpen jongeren experimenteren met media en journalistiek, zodat ze hùn verhaal, op hùn manier, naar buiten kunnen brengen.

We beginnen te brainstormen:

  • Enerzijds willen we tienerouders in beeld brengen. Hoe is het om jong mama te zijn? Hoe is het als ouder om je kind mama of papa te zien worden? Hoe voelt het voor de tienervader of voor de klasgenoten? 
  • Anderzijds willen we andere jongeren laten ervaren hoe het is om school, werk, mama-zijn én jong-zijn te combineren. 
  • Tot slot willen we dat meisjes in dezelfde situatie de weg vinden naar Fara.

Na veel nadenken lijkt dat tweede idee misschien wat ambitieus. We beginnen stap voor stap. Laila, die vlogt over haar leven als mama van Mauro, wordt cameravrouw van dienst. Catarina zal opgeleid worden tot reporter. En het verhaal van Charlotte zal als eerste in beeld gebracht worden... spannend! 

Met een gerust hart laat ik de jonge mama's achter bij Stampmedia. Mijn job zit er voorlopig op, nu is het aan hen om te leren, experimenteren en giechelen! 

Kirsten Elen
Stafmedewerker Fara
Augustus 2017

Benieuwd naar de vlog van Laila? Bekijk'm hieronder!