Skip to main content
Fara blijft bereikbaar in de lockdown, elke werkdag tussen 9u-16u. Contacteer ons via mail, telefoon, chat of plan een videogesprek in.

Waarom #RunforFara me zo warm maakt! - MFL

Blog

Laat me mezelf even kort voorstellen. Ik ben Elke en sinds 24 augustus werkzaam bij deze fijne en zorgzame organisatie. Mijn grootste takenpakket binnen Fara is alles wat met communicatie te maken heeft onder mijn hoede nemen. Daarnaast neem ik ook soms permanenties over of kan je me vinden op de Farachat. En dat zijn nu net de momenten die me inspiratie hebben gegeven om de actie ‘Run for Fara’ op poten te zetten.

Al volop aan het voorbereiden voor de Warmathon in Leuven!
Al volop aan het voorbereiden voor de Warmathon in Leuven!

Wat ik reeds leerde in deze korte periode bij Fara is: niemand kiest ervoor om ongepland zwanger te zijn. Niemand kiest ervoor om opeens voor een keuze te staan die beslist over het leven in je buik. Niemand kiest ervoor om gewoon opeens zomaar voor een keuze te staan die je nooit had gedacht te moeten maken. Maar de mensen die tot bij ons komen kiezen er wel voor om hier niet alleen door te moeten gaan. Ze zoeken steun, hulp of gewoon een luisterend oor.

Ongeacht het verhaal en de uiteindelijke keuze: niemand zou deze keuze alleen moeten maken.
Daarom vind ik het zo prachtig wat we bij Fara dagelijks doen: vrouwen, jonge meisjes, koppels, partners, ouders,… ondersteunen. Een groot luisterend oor en een warm hart, dat hebben al mijn collega’s hier met stip.

De mensen die wij hier leren kennen komen voor grote, onverwachte uitdagingen te staan. En om hen nog dat extra duwtje in de rug te geven, heb ik de actie ‘Run For Fara #Faraonfire!’ bedacht!
Elke

De mensen die wij hier leren kennen komen voor grote, onverwachte uitdagingen te staan. En om hen nog dat extra duwtje in de rug te geven, heb ik de actie ‘Run For Fara #Faraonfire!’ bedacht. Op 19 december gaat de Warmathon door in Leuven en daar zullen wij onszelf dan ook warm lopen! Om de uitdaging voor ons groter te maken, doen we dit niet zomaar. Sommige van ons zullen meelopen met een Real Care Baby in een draagzak of de zwangerschapsbuik. We hopen dit natuurlijk niet alleen te doen! Heb jij mensen dicht bij jou die ook al voor zo’n hartverscheurende keuze hebben gestaan? Ken je mensen die je een hart onder de riem wil steken? Of wil je gewoon om onze werking een warm hart toe te dragen meelopen of wandelen. Allemaal, één voor één, zeer welkom!

Een groot luisterend oor en een warm hart, dat hebben al mijn collega’s hier met stip.
Elke

Elke Bleyaert 
Communicatiemedewerker Fara