Skip to main content
Fara blijft bereikbaar in de lockdown, elke werkdag tussen 9u-16u. Contacteer ons via mail, telefoon, chat of plan een videogesprek in.

Een middag ruimte maken voor het onverwachte

Blog

Op dinsdag 19 november trok ik samen met collega Sindy richting de Vives Hogeschool in Kortrijk. We zouden er samen met Kurt, die het project Bloedtest draagt, de dialoog aangaan met studenten rond het thema ‘prenatale testen’. Samen met hen wilden we ruimte maken voor het onverwachte en dat deed het zeker ook voor mij.

Na het aankleden van het zaaltje, waren we helemaal klaar om de studenten warm te maken om met ons in gesprek te gaan. De ene had al wat meer aanmoediging nodig dan de andere, maar onze kauwgomballenautomaat deed zijn werk. Het werd zo wat het centrum van mooie gesprekken. Wat een draai aan de automaat en een zin al niet te weeg kunnen brengen!

kauwgomballenautomaat
kauwgomballenautomaat

Mijn stage heeft me al op zoveel verschillende momenten en manieren geraakt, maar deze namiddag hoort daar zeker ook bij. Het gesprek met drie jongens zal me bijvoorbeeld zeker nog een tijdje bijblijven. Ik werd geraakt door de manier hoe ze met ons in gesprek gingen. Ze stonden open om na te denken over hoe zij omgaan met onverwachte situaties. Het werd een diepgaand en eerlijk gesprek. Met respect voor ieders mening, waar er ruimte werd gemaakt voor elkaar. Het raakte me hoe we op zo’n korte tijd, zo mooi met elkaar in gesprek konden gaan.

Net zoals zoveel andere momenten in mijn stage draag ik deze namiddag met me mee. Niet alleen omdat we met enkele studenten de dialoog hebben kunnen aangaan. Het is meer wat er uit voortvloeit. Hoe mensen soms maar iets kleins nodig hebben om een diepgaand gesprek aan te gaan. Hoe korte ontmoetingen met anderen ook iets bij mezelf kunnen losmaken. Hoeveel ruimte voor het onverwachte er was.

Lore Devleeschouwer
Stagiaire Fara
december 2019