Skip to main content
Voortaan zijn wij enkel in de voormiddag (9-12u) telefonisch bereikbaar.

15 oktober 2020 is "Dag van de spirituele zorg"

Blog

Oktober is de maand waarin er bijzondere aandacht uitgaat naar spiritualiteit. Dit jaar staat 15 oktober in het teken van 'Count your blessings'. Ook bij Fara hebben we hiervoor aandacht.

Bron foto Thomas
Bron foto Thomas

Oktober als maand van de Spiritualiteit met sinds 2012 een speciale ‘dag van de Spirituele Zorg’ is een initiatief gelanceerd door de beroepsvereniging van de pastores.

Op de website van de pastorale zorg vond ik deze reflectie terug, die mij in het bijzonder aansprak, zeker in deze coronatijden:

Wie trok jou erdoor toen jij het moeilijk had? Weet deze persoon/deze personen dat je hiervoor dankbaar bent?

We worden immers nu allemaal extra uitgedaagd om er te zijn voor elkaar. Misschien is het vandaag de dag om hem/haar dit eens expliciet te laten weten …

Ga gerust zelf eens snuisteren op de website van pastorale zorg voor meer leuke initiatieven en concrete voorbeelden over hoe je nu met het thema van dit jaar 'Count your blessings' aan de slag kan.

Binnen het thema ‘Count Your Blessings’, wat wij vrij vertalen naar dankbaarheid voor de kleine dingen die op je pad komen, kregen we recent een gastblog van Silke Gers, medewerker van het crematorium Pontes rond de begeleiding van ouders van een baby overleden tijdens de zwangerschap toegestuurd. Hoe ervaringen uitwisselen en expertise delen met bezielde mensen je hart met dankbaarheid kan vullen. Dankjewel Silke hiervoor!

Ook bij Fara hebben we aandacht voor spirituele zorg. Ons project Zin-zoekers in de hulpverlening was daar een concreet voorbeeld van. Maar we laten het naar de toekomst toe zeker niet los.

Ons nieuwe initiatief staat klaar: ‘Zin-zoekers in je mailbox’, een inspirerende mailingreeks waarin we collega’s wekelijks uitnodigen om in te zoomen op een spiritueel thema. Aan de hand van concrete verhalen, vragen en oefeningen willen we zo online een spirituele verbinding en verdieping creëren.

Benieuwd? Teken hier in. 

Hopelijk kan het jou ook inspireren!

Sindy Helsen, stafmedewerker Fara vzw
oktober 2020

Inspirerende mailingreeks: Zin-zoekers

‘Zin-zoekers in je mailbox’: een inspirerende mailingreeks rond existentiële vragen en zingeving.