Skip to main content

Wat als ik later spijt krijg van mijn keuze?

Welke beslissing je ook neemt, het is de beslissing die jou nu het beste lijkt, op basis van wat je nu weet, wat je nu aankan en hoe je nu naar je toekomst kijkt.

Weet dat er geen goede of slechte keuze bestaat, enkel een keuze waarvan jij denkt en hoopt dat je ermee verder kan, nu en in de toekomst. Niemand kan de toekomst voorspellen, niemand kan weten hoe het zou lopen als je een andere keuze maakte.

Confronterende situaties

Nieuwe gebeurtenissen in je leven en nieuwe levensfasen kunnen je opnieuw confronteren met de beslissing die je hebt genomen. Een nieuwe relatie kan bijvoorbeeld maken dat je anders kijkt naar het stichten van een gezin. Op een bepaalde leeftijd kan je een duidelijke kinderwens krijgen, ook al heb je ooit gekozen voor een abortus. Oud verdriet kan op zo’n moment naar boven komen.

Deel je verdriet

Je verhaal of verdriet delen kan enorm opluchten. Als jij nood hebt om over je gemaakte keuze te praten, ga dan op zoek naar iemand met wie je je verdriet en vragen kan delen. Misschien kan je een familielid of een goede vriend of vriendin in vertrouwen nemen. Ga op zoek naar iemand die je niet veroordeelt en die begrip kan opbrengen voor wat je doormaakt.

Ook professionele hulpverleners kunnen je helpen om met je verwarrende gevoelens en vragen om te gaan. Fara is er voor je, zowel nu als later. Je kan bij ons terecht voor een of meerdere gesprekken. Tijdens die gesprekken leer je je gevoelens een plaats te geven en verken je hoe je je toekomst verder vorm kan geven. Dit kan individueel of samen met je partner.