Skip to main content

Real Care Baby als schoolproject?

De Real Care Baby is zeker inzetbaar op school. Lees hieronder alle mogelijkheden! Contacteer ons gerust voor een programma op maat.

  • Wil je zelf een les geven of een project starten over de impact van alcohol, druggebruik en het schudden van baby’s?
    Met de set ‘zorgenbaby’s' kan je op de risico’s wijzen, bijvoorbeeld tijdens de lessen relationele en seksuele vorming of tijdens een projectweek/ themadag.
  • Zou je graag in een leefgroep of klassetting eens uittesten wat het in de praktijk betekent om zwanger te zijn? Ontleen dan onze zwangerschapsvest! Collega Kirsten probeerde het voor jullie uit, lees hier haar blogbericht.
  • Wil je in groep het thema kinderwens en jong ouderschap bespreekbaar maken? Ontleen de Real Care Baby in klasverband en organiseer nadien een mama-café voor de nabespreking.
    • De opleiding vroedkunde van de Erasmushogeschool gingen jullie al vooraf, lees hier hun ervaring met de Real Care Baby op de vormingstweedaagse.
    • Een groep leerlingen uit het 5de jaar STW zorgde beurtelings voor de oefenbaby, lees hier hun ervaringen.
  • Een Fara medewerker komt een vorming of een workshop geven over het hebben van een kinderwens en zwangerschapskeuzes bij een ongeplande zwangerschap. Daarnaast kunnen we ook de ontlening van de Real Care Baby met voor- en nabespreking toelichten op school.

Contacteer ons (vrijblijvend) met je idee, we bekijken graag samen hoe het te vertalen is naar de praktijk.

Het was heel fijn voor de leerlingen om te kunnen terugvallen op een ‘echte’ ervaring voor de gesprekken rond kinderwens achteraf. Ook de Fara input is een grote meerwaarde geweest.
Lies, orthopedagoge BuSo
Real Care Baby op school
Real Care Baby op school
zwangerschapsbuik en toebehoren
zwangerschapsbuik en toebehoren
drug affected baby
drug affected baby
fetal alcohol syndrome
fetal alcohol syndrome