Skip to main content

MIjn vriend en ik waren allebei heel enthousiast om jonge ouder te worden

Marie, 22

Marco en ik verschillen ongeveer tien jaar. Onze relatie begon toen ik vijftien was.

We leerden elkaar kennen in een discotheek waar ik mee naartoe ging met een vriendin die gek was op Carlo. Maar hij begon met mij te flirten en van het één kwam het ander. We besloten vrij snel aan kindjes te beginnen, maar wachtten wel tot ik mijn middelbare school had afgemaakt. We waren allebei heel enthousiast. Bij de eerste zwangerschap was mijn man 29 jaar en bij ons tweede kindje 32. Tijdens de zwangerschap had ik veel steun aan Carlo. We hebben nooit veel gepraat, maar hij gaf mij het gevoel van steun wel. Hij liet dat gewoon merken, door me bijvoorbeeld te knuffelen. Op de eerste verjaardag van ons oudste zoontje zijn we getrouwd. Enkele jaren later kozen we bewust voor een tweede kindje. En we zijn nog altijd een koppel, met ups en downs. 

Het is nu anders dan toen we geen kindjes hadden. We zeggen niet meer zoveel tegen elkaar, zijn altijd met de kindjes bezig. We zijn 7 jaar samen nu en echt verliefd voel ik me niet meer. Het is gewoon anders nu.

* Marie en Carlo zijn verzonnen namen

Heb je als jongere een kinderwens?

Regelmatig nemen jongeren met een kinderwens contact op met Fara. Een kinderwens op jonge leeftijd is niet abnormaal, ook al denken velen van wel. Weet dat je bij Fara terecht kan, je mag ons altijd een mailtje sturen (vragen@fara.be) of een berichtje via Facebook (Fara jong en ouder). Klik hier voor meer verhalen en informatie.